23948sdkhjf

ICS træder snart i kraft

Om mindre end en måned skal transportører forud for grænsepassage til EU eller landing i havn eller lufthavn afgive sikkerhedsoplysninger om godset, om afsenderen og om modtageren.
Nyt

Uden oplysningerne stopper transporten på stedet.

Er der tale om en konsolideret transport, kan det have vidtrækkende konsekvenser for mange afsendere og modtagere, og derfor må alle led i transportsektoren sikre sig, at afsenderne har givet de nødvendige oplysninger.

En ny brochure til transportkøbere, udarbejdet af SKAT og Danske Speditører i fællesskab, skal medvirke til, at alle led i kæden kender systemets forholdsvis enkle krav og lever op til dem.

Ikke kompliceret

- Systemet er i sig selv ikke kompliceret, siger underdirektør Klaus Topholm, Danske Speditører.

- Det minder om det amerikanske CT-PAT på mange måder, og jeg er sikker på, at alle professionelle aktører hurtigt kan sætte sig ind i, hvad de hver især skal gøre. Der er ingen af de krævede oplysninger, som ikke foreligger i forvejen,

- Hvad der derimod kan give mig anledning til en vis spænding er, hvordan det elektroniske system, der skal håndtere ICS fra den 5. januar 2011 og transporternes manifestdata fra den 5. marts 2011 vil opføre sig.

- Der ligger en vis poesi i, at systemet bliver tilgængeligt den 21. december, altså på vintersolhvervsdagen, hvor lyset vender tilbage. Vi håber, at også ICS ser lyset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08