23948sdkhjf

Grønlands-aftale forlænget

Grønland har godkendt forlængelsen af aftalen mellem Aalborg Havn og Royal Arctic Line. Aalborg er basishavn for grønlandstrafikken frem til 2022.
Den hidtidige basishavnsaftale kunne af begge parter opsiges eller forhandles i 2012 med udløb i 2017, men forhandlingerne om forlængelse af aftalen blev indledt allerede i 2008 - og det har nu ført til et ny aftale mellem Aalborg Havn A/S og Royal Arctic Line.

Begge parter har ambitiøse planer, og der bliver tale om betydelige investeringer. Aalborg Havn alene vil investere omkring 250 millioner kroner de næste mange år.

Blandt de investeringer, Aalborg Havn forpligter sig til, er:

* Et nyt pakhus på 5.200 kvm.

* Et lagerhotel på 4.000 kvm.

* Kontorfaciliteter for Royal Arctic Lines datterselskaber Arctic Container Operation og Royal Arctic Linieagentur. Bygningerne opføres ved Vejdybet, øst for Grønlandshavnen og forventes ibrugtaget i januar 2011.

Øget køle-/frysekapacitet

I 2011 skal køle/frysekapaciteten på havnen, ifølge aftalen, være øget med 50 procent fra de nuværende 53.000 til 80.000 kvadratmeter. Det sker ved en udbygning af Agri-Norcolds eksisterende faciliteter.

Desuden vil Arctic Container Operation indgå som medejer af et selskab, der skal forestå driften. Aalborg Havn deltager i finansieringen og ser også den øgede kapacitet som en mulighed for at tiltrække nye kunder og produktområder til havnen.

- Aalborg Havns investeringer i de to projekter – og i den allerede afsluttede udvidelse af containerterminalen – lå også i den hidtidige aftale, men i Royal Arctic Line er vi interesserede i, at der i tilknytning til pakhuset også bliver opført en administrationsbygning, så aktiviteterne i vore datterselskaber i Aalborg kan samles og effektiviseres, siger adm. direktør Jensen Andersen, Royal Arctic Line.

- Det ønske er en af de væsentlige årsager til, at genforhandlingen af kontrakten blev indledt så tidligt,

Forlængelsen giver tryghed

Om aftaleforlængelsen siger adm. direktør Claus Holstein, Aalborg Havn:

- Aftaleforlængelsen skaber tryghed.

- I tilknytning til Aalborg Havn er der over 1.000 arbejdspladser med direkte relation til Grønland, og dertil kommer beskæftigelsen hos en lang række nordjyske virksomheder, der er leverandører til Grønland.

- Trygheden gælder også i forhold til de meget store investeringer, havnen foretager for at leve op til aftalens indhold. Set i nordeuropæisk perspektiv bliver Aalborg Havn nu en af dem, der har de bedste tekniske faciliteter. Dem skal vi anvende til ekspansion, så Aalborg bliver endnu mere attraktiv for endnu flere transportkunder, slutter Claus Holstein.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078