23948sdkhjf

Trucks til de tunge ting

Den irske virksomhed Combilift efterkommer nu den stigende efterspørgsel på maskiner til håndtering af større og tungere emner.
Af Jesper Israelsen

Der er sket meget siden introduktionen af Combilifts første 4-vejstruck. Den kom for 12 år siden og havde en løftekapacitet på fire ton. Med firmaets nyeste udgave - C25.000 – er løftekapaciteten på hele 25 ton.

Med dimensioner på 5x5 meter, 3 trækhjul, en egenvægt på 32 ton og en John Deere motor på 170 hk fremstår den som en rigtig monstertruck. Den er produceret og udviklet i tæt samarbejde med firmaet BladeRoom, der producerer moduler til byggerier.

- Vi ønskede en maskine som kunne håndterer vores moduler på 14 x 4,2 meter med en vægt på op til 18 ton, forklarer Paul Rogers, der er adm. direktør i BladeRoom.

- Maskinen skulle være så fleksibel og pladsbesparende som mulig, og det har vi opnået med Combilift C25000. Inden vi kom frem til den endelige løsning, havde vi overvejet at få konstrueret en kran eller en gaffeltruck; men begge disse løsninger havde ikke været tilfredsstillende.

En anden stor nyhed er Combilifts Straddler til håndtering af containere og andre store emner. Den efterkommer markedets ønske om en billigere, mere fleksibel og mindre pladskrævende løsning end de traditionelle reachstackere, containertrucks og mobilkraner.

- En Combilift Straddler er fire gange lettere end en reachstacker og tre gange hurtigere end en kran, fortæller direktør Martin McVikar, Combilift.

- Desuden kan man med en Staddler kører direkte fra produktionsstedet til lastbilen.

Combilift Straddler er i standardversionen 3-hjulet med hydrostat-transmission og supersoft bløde massive dæk. Den kan leveres i gas- eller dieseludgave.

Combilift har omkring 11.000 maskiner kørende i mere end 50 lande, så firmaet er gået fra at være en nicheproducent til at blive en naturlig medspiller, når det handler om håndtering af tungt gods.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063