23948sdkhjf

Godstransport på bane effektiviseres

I dag mandag den 20. december 2010 indgår DB Schenker Rail Scandinavia en aftale med Banedanmark om at effektivisere godstransporten på jernbane i og igennem Danmark.
- Banedanmark og vi har nogle fælles udfordringer med at sikre den mest effektive afvikling af godstransporterne på banen, fortæller adm. direktør Stig Kyster-Hansen.

- Derfor er jeg glad for, at vi nu formaliserer samarbejdet og målretter det mod at sikre den størst mulige rettidighed.

De to parter har i første omgang opstillet fælles mål og udvalgt en række områder, der skal udmøntes i konkrete aktiviteter. Det gælder for eksempel:

* prioritering af tog,

* planlægning og tildeling af kanaler og

* sikring af et regelgrundlag, der understøtter forbedring af rettidigheden.

Stigende gods mængder

- Godsmængderne forventes at stige markant de næste 10-15 år, og det vil kunne få uoverskuelige konsekvenser for det i forvejen belastede vejnet i Danmark. Derfor er det helt afgørende, at jernbanen bliver et effektivt alternativ til vejtransporten, siger Stig Kyster-Hansen.

- Vores ml er, at jernbanen skal kunne absorbere den største del af mængdestigningen. Det fordrer, at vi kan afvikle vores transporter effektivt og præcist.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093