23948sdkhjf

SMS skal skabe tolerance for lastbiloverhalinger

Transportministerens forsøg med overhalingsforbud for lastbiler på den østjyske motorvej kommer ikke til at stå alene. En samlet lastbilbranche iværksætter sit eget initiativ - ikke for at komme lastbiloverhalinger til livs, men for at skabe forståelse for lastbiloverhalingerne.
Forståelsen og tolerancen skal opnås via SMS-afstemninger og debat med privatbilisterne.

- Der er ingen tvivl om, at det såkaldte 'elefantræs' optager vores medtrafikanter, men hvornår overskrides medtrafikanternes tolerancetærskel? spørger Jacob Chr. Nielsen, der er adm. direktør i ITD og talsmand for lastbiltransportens fælles kampagne Holder DK Kørende.

- Overskrides privatbilisternes tolerance, bare det, at en lastbil overhaler? Er der virkelig nul-tolerance?

ITD-direktøren vil hellere kæmpe for at skabe et gensidigt hensyn

SMS-afstemning

I løbet af december vil lastbiltransporten invitere privatbilister og lastbilchauffører til at deltage i en SMS-afstemning om, hvor lang tid en overhaling mellem to lastbiler må vare.

- Formålet er at introducere nuancer i en overhalingsdebat, hvor intolerancen og manglende hensyn længe synes at have haft overtaget, siger Jacob Chr. Nielsen.

- Et overhalingsforbud er et udtryk for nul-tolerance overfor lastbilerne. Den kommer af, at nogle lastbiler ikke har udvist ordentligt hensyn til de andre trafikanter på vejene. Vi har brug for at indkredse feltet mellem nul-tolerance på den ene side og det manglende hensyn i overhalingssporet på den anden.

Hvad er den "gode" overhaling?

Fra lastbiltransportens side er man godt klar over, at "den gode overhaling" bestemmes af mange forskellige faktorer. Derfor går lastbilbranchen sideløbende med SMS-afstemningen i dialog med myndigheder og trafikorganisationer for at indkredse deres syn på, hvad der kendetegner den smidige lastbiloverhaling.

- Til slut vil vi samle alle input og i fællesskab definere 'den gode overhaling' for lastbiler på motorvejene, siger Jacob Chr. Nielsen.

- Vi håber at ende med nogle helt konkrete retningslinjer, som lastbilchaufførerne kan forpligte sig til at overholde. Disse retningslinjer vil blive udbredt til danske og udenlandske chauffører via en målrettet informationskampagne, som vi vil planlægge efter årsskiftet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079