23948sdkhjf

Grænsekontrol strammes

- Jeg har taget vognmandsbranchens kritik til mig, siger transportminister Hans Chr. Schmidt.
Justits- og trafikministerierne forbereder en øget kontrol med, at udenlandske vognmænd ved passage af grænsen lever op til sikkerhed og spilleregler, bekræfter transportminister Hans Chr. Schmidt (V).

Han har taget kritikken fra vognmandsbranchen til sig vedrørende udenlandske lastbiler.

- Vi ved, der er et problem. Der skal mere fokus på, for ellers bliver det en konkurrenceparameter, hvis man ikke lever op til kravene, siger Hans Chr. Schmidt.

Han vil ikke løfte sløret for, om der bliver tale om kontrol på selve grænsen eller razziaer inde i landet. Der bliver dog ikke tale om at lukke grænsen helt i et par døgn og se, hvad man kan samle op i kontrollen, som Dansk Folkeparti foreslår.

EU-ordfører Pia Adelsteen (DF) opfordrer regeringen og andre lande at gøre ligesom Tyskland, der efter underretninger om et muligt terroranslag genindførte grænsekontrol.

På et medlemsmøde i Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL) den 13. november 2010 sendte bestyrelsen en resolution til politikerne med kritik af de store vognmandsorganisationer og myndighederne over en kam for at se passivt til ulovlighederne i vognmandsbranchen.

"Selv i situationer, hvor en anmeldelse er mere end veldokumenteret med navne, cvr-numre og supplerende oplysninger om de enkelte ulovligheder, forholder politiet og de øvrige myndigheder sig stort set passive. Manglen på betjente, som ved nok om store køretøjer, er på det nærmeste katastrofal, og det samme gælder for skrivebordsgeneralerne i Trafikstyrelsen," hedder det i FDL's erklæring.

Fødevareimportører

En anden form for kontrolaktion løb i gang den 15. november vedrørende fordærveligt indhold i godstransporter. Fødevarestyrelsen og SKAT vinkede i flere dage køretøjer ind ved grænseovergange, havne og lufthavne for at få et overblik over den ulovlige import af madvarer såsom ris, frugt, grøntsager og krydderier.

Lastbiltransportører risikerer at få lasten konfiskeret, hvis køretøjet ikke er registreret til fødevaretransport eller importøren mangler lovlige godkendelser. Resultaterne af den landsdækkende kontrolaktion fremlægges i midten af december.

- Flere fødevarer er af EU sat under intensiveret kontrol, fordi fødevaremyndighederne i EU har konstateret overskridelser af grænseværdierne for blandt andet pesticider, ulovlige farvestoffer og naturligt forekommende giftstoffer, de såkaldte mykotoksiner, oplyser Fødevarestyrelsen.

Yemenbomber

EU's transportministre diskuterer den 2. december sikkerhed for flygods på baggrund af to pakkebomber, der blev afsendt fra Yemen i slutningen af oktober. EU-kommissionen skal komme med et bud en fælles EU-tilgang til sikkerhedsforanstaltninger i luftfragt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062