23948sdkhjf

Løn-dumping afsløret af 3F

3F slår ned på alvorligt tilfælde af underbetaling i transportbranchen. Kurér-virksomhed, der kører for Postdanmark, er i søgelyset.
---

Fagforbundet 3F i Fredericia har rettet opmærksomheden mod Kurergruppen Vest ApS og fremsendt krav om efterbetaling af løn til forbundets medlemmer, som er beskæftiget i transportvirksomheden.

3F har fastslået, at:

* chaufførerne er blevet groft underbetalt og

* ikke har modtaget overtidstillæg, pension, sygeløn, frihedsopsparing m.v.

- Forbundet fortjener stor ros for initiativet til at få stoppet dette tilsyneladende oplagte forsøg på løn-dumping, siger Jens Staugaard Holdt fra DTL Region Syd i Kolding.

Tiderne tvinger chaufførerne

- Man kan undre sig over, at chaufførerne har påtaget sig et job på disse betingelser. Det er måske tiderne, der tvinger dem - og de skal ikke klandres for at forsøge at skaffe det daglige brød.

- Derimod er det forkasteligt, hvis arbejdsgiveren ved hjælp af lønpres skaffer sig uretmæssige konkurrencefordele på bekostning af kolleger, for hvem en aftale er en aftale og betingelserne for at opretholde en godskørselstilladelse er noget man respekterer.

Alle er forpligtet

Jens Staugaard Holdt forstår godt, hvis medlemmer af arbejdsgiverforeningen ind i imellem kan tvivle på, om den berømte "danske model" fungerer i praksis, når de gang på gang oplever, at uorganiserede uden konsekvens slipper af sted med blot at betragte en overenskomst og godskørselslovgivningen som vejledende.

- Enhver indehaver af en godskørselstilladelse forpligter sig jo til at overholde en landsdækkende overenskomst og bevist tilsidesættelse af denne betingelse skal føre til inddragelse, siger Staugaard.

Sagen rammer Postdanmark

- I den aktuelle sag er der ydermere tale om, at Kurergruppen har vundet et udbud hos en halvoffentlig virksomhed, nemlig Postdanmark.

- Det er efter min mening at føje spot til skade", siger Jens Staugaard Holdt.

- Postdanmark risikerer jo at se sig selv som en slags "hæler", hvis man udvælger en transportør, som ikke har rent mel i posen. Det er forventeligt, at i det mindste offentligt ejede virksomheder har en udvidet forpligtelse til at sikre sig, at deres leverandører overholder lovgivningen.

Ønsker chaufførerne tillykke

- Hvis det viser sig, at 3F får ret i sagen fra Fredericia, vil jeg gerne på forhånd ønske tillykke og sige "Godt gået", slutter Jens Staugaard Holdt.

- Man kan altid diskutere, hvordan lønniveauet skal være - og det gør man aktuelt under de igangværende overenskomstforhandlinger. Lønmodellen i eksportoverenskomsten er under pres fra udlandet og er næppe konkurrencedygtig fremover, men når partnerne en gang i løbet af foråret skriver under, så er aftalen gældende.

- Af flere årsager burde alle arbejdsgivere – såvel organiserede som uorganiserede – have en åbenbar interesse i alle overholde de aftalte betingelser, så der konkurreres på andre betingelser end løn-dumping.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093