23948sdkhjf

Køge kommune skal møde med vognmændene

Køges teknik- og miljøudvalg har blandt andet inviteret DTL, Dansk Erhverv og de handlende til et møde om forbuddet mod lastbiler over 18 ton i Køge bymidte.
Mødet holdes den 4. marts 2010, hvor formanden for teknik- og miljøudvalget - Erling Larsen - vil høre nærmere om de indvendinger mod lastbilforbuddet, som flere erhvervsorganisationer og detailhandelsvirksomheder har rejst.

- Vi har fra første færd protesteret kraftigt mod forsøgsordningen, siger DTLs cheføkonom Ove Holm.

- Ordningen forhindrer en række transportvirksomheder i at levere varer til Køges butikker og udføre andre opgaver på den mest hensigtsmæssige måde.

DTL har gjort klart, at lastbilforbuddet betyder, at der kommer flere lastbiler ind til Køges centrum. De har godt nok mindre lasteevne end de store lastbiler, men det betyder mere CO2-udledning og større risiko for lastbilulykker. Endelig betyder ordningen også, at de handlende og erhvervslivet må betale ekstra udgifter til transport.

Udvidet mulighed for dispensation

Efter den hårde kritik fra DTL, Dansk Erhverv og mange forretninger i Køge centrum besluttede kommunen at udvide dispensationsordningen for lastbiler med ærinder i bymidten.

- Dispensationer er en bureaukratisk foranstaltning, der ikke løser problemerne, siger Ove Holm.

- Vi fastholder derfor, at forbuddet mod lastbiler over 18 ton bør ophæves.

Klage til Rigspolitiet

DTL ønsker en fortsat dialog med Køge kommune, men vil ikke tilbagekalde sin klage til Rigspolitiet.

- Klagen burde have opsættende virkning for forsøgsordningen, så længe Rigspolitiets behandling er i gang, fortsætter Ove Holm.

- En klagemyndighed er forpligtet til at tage stilling til spørgsmålet om opsættende virkning hurtigst muligt. Vi har derfor hjulpet Rigspolitiet med papirerne i sagen takket være aktindsigt hos kommunen og Midt- og Vestsjællands Politi. Vi har i en ny henvendelse i sidste uge anmodet om, at politiet straks lader DTLs klage få opsættende virkning – og dermed kan politiet sætte forsøgsordningen ud af kraft indtil videre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093