23948sdkhjf

Positivt med trafiksikkerhed på tværs af transportformer

Transportminister Lars Barfoeds udspil, som sætter nye mål for trafiksikkerheden på infrastrukturen, på jernbanen og i luften, stiller skarpt på kampagnearbejde og en lang række initiativer, som skal bringe Danmark blandt de lande i verden, som har den sikreste trafik.
- De mange initiativer sætter trafiksikkerheden i højsædet på tværs af transportformer. Det er et klogt træk, som er med til at sætte fokus på den del af det trafiksikkerhedsmæssige arbejde, der handler om ændring af adfærden i trafikken, siger direktør Michael Svane.

Udspillet indeholder en målsætning om mere sikkerhed for pengene og har etablering af et effektkatalog som ét af flere initiativer. Kataloget er et redskab til at vurdere, hvor stort en effekt, et trafiksikkerhedsmæssigt tiltag kan give på nærmere bestemt tid og sted.

- Effektkataloget er et spændende redskab. Det kan hjælpe med at indsamle det nødvendige videngrundlag for en effektiv og fremadrettet indsats til bedre trafiksikkerhed. Vi er også fra erhvervets side positive over for at bidrage til kataloget, siger Michael Svane.

Udspillet fokuserer på indretningen af vej- og jernbaneinfrastrukturen. Det fremhæves i udspillet, at også simple tiltag som tildækning af grøfter og ujævne skråninger og fjernelse af overflødige genstande i vejkanten kan gavne trafiksikkerheden.

- Det hårde vintervejr har sat sit præg på vejnettet med mange huller til gene og fare for trafiksikkerheden. Det lyder simpelt, og det er det også. Hullerne i det danske vejnet skal udbedres hurtigst muligt ikke mindst af hensyn til trafiksikkerheden, slutter Michael Svane.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067