23948sdkhjf

Kontrol skal over grænsen

Politisk krav om, at dansk politi skal udføre virksomhedskontrol af vognmænd i andre EU-lande.
Danske vognmænd, der flager ud, slipper - ligesom andre udenlandske vognmænd - for den bagudrettede virksomhedskontrol, som politiet udfører i vognmandsbranchen. Det bekymrer både Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

- Udenlandske vognmænd har klart større muligheder for at overtræde reglerne. Derfor ønsker vi, at politiets virksomhedskontrollen skal kunne udstrækkes til de lande, hvor de udenlandske vognmænd har registreret deres lastbiler, siger Per Clausen (EL) og Kim G. Christiansen i det nyeste nummer af Transportmagasinet, som er på gaden mandag den 8. februar 2010.

- Når man har mulighed for at straffe bagudrettet her i Danmark, skal vi have samme mulighed over for de udenlandske chauffører og vognmænd. Reglerne skal effektueres ens i praksis, så der er lige og fair konkurrence.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) afviser kravet.

- De andre EU-lande har mulighed for at gennemføre virksomhedskontrol på samme måde som os, svarer justitsministeren, som var indkaldt til samråd i forrige uge om netop udenlandske chaufførers og vognmænds adfærd i Danmark, siger han.¨

Læs mere i Transportmagasinet, som er på gaden i dag den 8. februar 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109