23948sdkhjf

Hver fjerde mindre virksomhed får nej i banken

Mens de store danske eksportvirksomheder rider med på det globale opsving, er de mindre og mellemstore virksomheder fortsat sølet ind i et sløjt hjemmemarked og en begrænset risikovillighed hos de danske bankers kreditchefer, skriver dagbladet Børsen.
Ifølge en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik blandt mere end 2000 mindre og mellemstore virksomheder er det næsten en ud af fire virksomheder, som i løbet af 2010 har oplevet at få et nej til en låneansøgning i banken.

Kreditklemmen er ifølge undersøgelsen endnu strammere hos de såkaldte vækstiværksættere, hvor det er omkring en tredjedel, der er gået skuffede hjem efter deres møde i kreditinstituttet.

Der er tale om den største og mest uvildige undersøgelse af virksomhedernes finansieringssituation efter nedturen i 2008.

Rammer også sunde virksomheder

Ifølge erhvervsorganisationerne er det også en klar dokumentation på den alvorlige barriere, som kreditklemmen fortsat udgør for det vigtige og meget beskæftigelsestunge vækstlag i dansk erhvervsliv, som de mindre og mellemstore virksomheder udgør.

- Undersøgelsen dokumenterer nu meget klart det billede, vi hele tiden har haft af, at det er både de sunde og usunde forretninger, som bliver ramt af bankernes stramme kreditpolitik, siger analysechef Geert Laier Christensen fra Dansk Erhverv.

I bankernes interesseorganisation, Finansrådet, har man svært ved at hidse sig op over den nye undersøgelse.

- Det er ikke så overraskende, at kreditsituationen så væsentligt bedre ud i 2007 end efter den store finansielle krise i 2010, siger cheføkonom Niels Storm Stenbæk, Finansrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078