23948sdkhjf

Godstransport på floderne skal fremmes

Udover tiltag rettet mod den økonomiske krise satser Ungarn på at sætte et stærkt regionalt præg på EU i de kommende seks måneder som formandsland. Ikke mindst godstransport på Donau skal prioriteres.
Når Ungarn overtager formandskabet for EU efter nytår, er der fem områder, som får størst prioritet. Det er:

'* Der skal søsættes et nyt forstærket samarbejde for landene omkring floden Donau. Samarbejdet skal blandt andet være med til at skabe mere fragt via søvejen og skabe bedre miljøforhold.

* Den økonomiske krise skal overvindes. Det skal blandt andet ske med den endelige udmøntning af EU's 2020-strategi for økonomisk vækst og bekæmpelse af arbejdsløshed og fattigdom.

* Ungarn håber på at kunne afslutte optagelsesforhandlingerne med nabolandet Kroatien, som står på spring til at blive det 28. medlemsland i EU.

* Ungarn vil støtte et andet naboland, Rumænien, og Bulgariens bestræbelser på at komme med i det grænsefrie Europa under Schengen-samarbejdet. Andre EU-lande forlanger dog fremskridt i kampen mod organiseret kriminalitet og korruption, før de vil droppe grænsekontrol og pastjek fra de to yngste EU-medlemmer.

* Energipolitik og spørgsmålet om sikre energiforsyninger fra blandt andet et tredje naboland Ukraine vil også spille en hovedrolle. Den 4. februar afholdes et særligt EU-topmøde om energipolitik.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078