23948sdkhjf

Danske lastbiler på auktion i Europa

Autocom.dk vil sælge brugte danske lastbiler på auktioner på internettet. Mere end 70.000 bil- og lastbilforhandlere i Europa står klar til at byde, når den første auktion går i gang efter nytår.
Initiativet vil give danske vognmænd, firmaer og offentlige myndigheder mulighed for at få ryddet op i deres lager af brugte lastbiler. Auktionen starter fredag den 14. januar 2011 og løber til torsdag den 20. januar.

- Tilmeldingen til auktionen er allerede startet. Alle, der ejer en lastbil, kan melde den til, siger salgs- og marketingdirektør Morten Holmsten fra Autoocom.dk.

- Der er plads til alle typer af lastbiler. Vi satser ikke kun på bestemte opbygninger eller modeller. Auktionen er åben for alle slags lastbiler - og hvis lastbilen ikke bliver solgt, er det gratis for sælger, siger han.

Internationalt netværk

Morten Holmsten understreger, at der er tale om en international lastbilauktion.

- Autocom.dk har en international platform, som bygger på ti års erfaring med online-auktioner inden for person- og varebiler. Dette netværk trækker vi på, når vi nu går i gang med lastbilauktionerne.

- Vi har datterselskaber i 13 europæiske lande og holder auktioner i 16 lande. Dertil kommer, at der er opkøbere fra 30-40 lande, som jævnligt byder på vores auktioner.

Godt renommé

Online lastbilauktioner kendes allerede i Danmark, hvor Autocom.dk via datterselskabet bilsalg.dk har holdt flere lastbilauaktioner på internettet i 2009 og 2010 for virksomheder som for eksempel Nordania Leasing, MB Leasing og AG Finans.

- Det er blevet en ganske god succes for både os og forhandlerne. Disse erfaringer har vi tænkt os at bygge videre på i udlandet, siger Morten Holmsten, som også vil bygge videre på det gode renommé, som danske biler har.

- Vi holder vores biler i god stand, og vi er omhyggelige, når vi skal beskrive dem på internettet. Det skaber tillid hos opkøberne - og internetsalg er netop et spørgsmål om tillid. Derfor bliver auktionen markedsført som en auktion om danske lastbiler.

Ikke så skrappe miljøkrav

- Østeuropa, Mellemøsten og Afrika mangler brugte lastbiler i øjeblikket, så der er gode muligheder for at sælge lastbiler til netop disse markeder, siger Morten Holmsten.

- Der gælder også lastbiler, der ikke opfylder de danske miljøkrav længere som for eksempel euro 3-bilerne.

Totalservice

For en vognmand, en virksomhed eller en offentlig myndighed, der ikke tidligere har solgt køretøjer på en online auktion, kan der være mange usikkerhedsmomenter. Får man beskrevet køretøjet rigtigt? Er specifikationerne detaljerede nok? Er billederne gode nok?

- Det skal man ikke spekulere på, understreger Morten Holmsten:

- Lastbilauktionen er omfattet af totalservice. Vi kommer og ser lastbilen, fotograferer den og sørger for i samarbejde med sælger at få den beskrevet godt.

Læs mere

Læs mere på Autocoms hjemmeside: www.autocom.dk

Her vil man kunne ´følge med i lastbilauktionen, når den starter den 14. jasnuar 2011.

Følge også med i Transportmagasinet, som vil følge Autocoms lastbilauktioner tæt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066