23948sdkhjf

Ribe Amts Vognmandsforening trodser krisen

På trods af et år, hvor krisen bed hårdt i de fleste medlemsvirksomheder, bevarede Ribe Amts Vognmandsforening et stort set uændret medlemstal i 2009.
Det kunne formand Jens Peter Jensen oplyse på foreningens generalforsamling lørdag den 6. marts 2010 på Hovborg kro. Trods en fragang på 15 heraf 10 på grund af konkurs eller ophør bevares medlemsantallet på 180 stort set som ved året indgang, da der var 12 nyindmeldte.

- Det er slemt nok, for de medlemsvirksomheder, der har måttet indstille driften, men vi frygtede det var blevet værre, siger formanden.

- 2009 har været et år, hvor vi oplevede det værste dyk i aktivitetsniveauet og indtjeningen, de fleste af os kan erindre.

- Når krybben er tom bides hestene - og mange griber til at underbyde kollegaen for at skabe læs til bilerne. Det er den nemme løsning, som kun gavner kunden. Mange har været fristet til at vælge den model - andre har været mere standhaftige og har sagt nej til reduktion i første omgang, selvom der er krav om penge i kassen hver dag.

Væk med det objektive ansvar

Jens Peter Jensen benyttede i sin fyldige beretning lejligheden til at komme med en opfordring til landsforeningens erhvervspolitiske medarbejdere:

- Det objektive ansvar, som vi rammes af, når vores ansatte begår fejl, skal vi af med eller i det mindste have indskrænket.

- Emnet blev fremhævet som et vigtigt mål på DTL's generalforsamling sidste år og vi ved, at der har været udvist kraftige bestræbelse på at gøre politikerne lydhøre overfor problemet; men det går for trægt. Vi skal ikke være så bange for at træde politikerne blidt over tæerne.

- Det er helt uacceptabelt, at Danmark er det eneste land, der har disse regler. Dermed er det endnu et middel til at skabe konkurrenceforvridning i forhold til udenlandske vognmænd.

Mogens Therkelsen: Vent med at investere

Årets gæstetaler på generalforsamlingen var formand for ITD, Mogens Therkelsen, der gav sit syn på landevejstransportens vilkår og muligheder - aktuelt og i fremtiden.

- Fra at opleve en kurve med et brat og dybt fald i omsætningen, har vi måske nået en nogenlunde lige linje, men det går nok ikke fremad før måske i 2011 eller 2012, var Mogens Therkelsens bud på fremtidsudsigterne.

Han opfordrede samtidigt branchens aktører til at modstå fristelsen til at være de første, der investerer i kapacitetsudvidelser ved tegn på bedre tider:

- Kurven kan stadig knække - vent til der er stabilitet, før i hopper med på vognen, sagde ITD-formanden.

Formanden genvalgt

Jens Peter Jensen blev på generalforsamlingen valgt til foreningens formand for en ny 2-årig periode.

Nyvalgt til bestyrelsen blev vognmand Aksel Junker, Hejnsvig. Der var genvalg til vognmændene Niels Ove Kristensen, Skovlund, og Henry Hansen, Obbekær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078