23948sdkhjf

EU-hjælpecentral for motorveje til søs

Europa-Kommissionen har lanceret en såkaldt helpdesk, der giver overblik over finansieringsmulighederne for at starte "motorveje til søs"-projekter under de transeuropæiske transportnetværk (TEN-T) og Marco Polo-programmet.
"Motorveje til søs"-initiativet er et prioriteret TEN-T-projekt, der sigter mod at fremme grønne og bæredygtige havbaserede transportforbindelser integreret gennem hele transportkæden.

- Vores hjælpecentral vil gøre det lettere for operatørerne at se, hvilke midler der kan søges til deres projekter, siger Europa-Kommissionens nye transportkommissær Siim Kallas.

- Det er endnu et eksempel på, hvordan vi konkret med til at gøre vores transportsystemer grønnere og mere effektive.

Motorveje til søs er allerede støttet af TEN-T og Marco Polo-programmerne, men får også ydelser fra mange andre ressourcer såsom Den Europæiske Investeringsbank, strukturfondene, det europæiske naboskabs- og partnerskabsinstrument og forskellige nationale midler. Dem vil den nye helpdesk også pege på.

Finansiering fra forskellige kilder

- Hidtil man ikke - et enkelt sted - kunne få information om de forskellige programmer, der støtter "motorveje til søs"-projekter. Det har gjort det svært for projekterne at kombinere finansiering fra forskellige kilder.

Med oprettelsen af helpdesken har EU-Kommissionen fjernet en vigtig flaskehals til opstart af nye "motorveje til søs"-projekter.

Servicen vil være web-baseret på www.mos-helpdesk.eu.

Spørgsmål kan sendes med e-mail til ec-mos-helpdesk@ec.europa.eu og brugerne kan forvente et svar inden for en uge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078