23948sdkhjf

EU-rapport støtter selvkørerne

De selvkørende vognmænd i EU skal ikke omfattes af EUs regler for arbejdstid. Det fastslår en ny rapport, som parlamentsmedlem Edit Bauer har skrevet blandt andet efter møde med DTL.
Rapportens konklusion er endnu et skridt i den rigtige retning for de såkaldt selvkørende vognmænd.

Hvis rapporten følges hele vejen gennem EU-systemet, slipper denne gruppe vognmænd for en omfattende kontrol af deres arbejdstid, herunder hvor mange timer de dagligt bruger ved deres pc.

Edit Bauer vil fremlægge sin rapport til diskussion i Parlamentets udvalg for beskæftigelse i slutningen af januar.

DTL-samarbejde med Bauer

- Vi har i de seneste måneder arbejdet tæt sammen Bauer og hendes assistenter, forklarer DTL's EU-chef Søren Hyldstrup Larsen, som også oplyser, at rapporten følger DTLs holdning i sagen.

- Vi mener, at de selvkørende ikke skal omfattes af regler for arbejdstid. Hvis der findes eventuelle falske selvstændige, som snyder systemet, så skal det problem løses. Det skal ske på en måde, der ikke forværrer vilkårene for de rigtige selvkørende vognmænd.

Lang vej endnu

- Edit Bauer er ordfører i sagen, og det er utrolig vigtigt, at hun støtter vores holdning i sin rapport. Det giver os den bedst mulige udgangsposition; men som så ofte i EU betyder det ikke, at sagen er afsluttet.

- Der er lang vej endnu, før sagen er i hus, siger Søren Hyldstrup Larsen.

- Rapporten skal nu drøftes i udvalget i slutningen af januar, og der skal indgives ændringsforslag, ligesom der skal stemmes i udvalget og senere af det samlede Parlament, før Parlamentets behandling afsluttes.

- I hvert trin er det vigtigt at kæmpe for en sejr og lidt medvind, understreger DTLs EU-chef.

- Derfor har vi i denne sag også allieret os med vores søsterorganisationer fra Sverige, Finland, Storbritannien, Holland, Tyskland og Frankrig. Vi kæmper alle for de selvkørende.

Bauers rapport skal præsenteres og igennem den første debat i EU's beskæftigelsesudvalg den 26.-27. januar 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078