23948sdkhjf

Avanceret label på GLS-pakker

GLS indfører todimensional label på pakkerne herhjemme. Det øger sikkerheden og kvaliteten – og så er der plads til flere informationer end på en almindelig stregkode.
Danmarks næststørste pakke- og ekspresdistributør, GLS Denmark, har indført en ny pakkelabel med todimensional Data Matrix-kode.

Data Matrix-koden har plads til væsentlig mere information end den almindelige stregkode, og det har GLS længe ønsket at indføre.

- Vi håndterer et stigende antal pakker i Europa, og det krævede en løsning som Data Matrix-koden, fortæller Karsten Klitmøller, der er region manager for GLS i Danmark.

- På den nye label har vi plads til alle de data, der er nødvendige til industrialiseret pakkeafvikling af høj kvalitet.

- Den nye pakkelabel sparer tid, gør forsendelsen mere sikker og sikrer høj kvalitet. Ved pakkeafviklingen skal forsendelsesinformationerne ikke længere hentes fra det centrale it-system. Informationerne er tilgængelige direkte på den nye label.

Større it-system

Indføringen af den nye label et led i indførelsen af et fælles it- og teknologisystem i GLS-koncernen.

- Systemet hedder UniQue og skal sikre, at vi - på tværs af landegrænserne – får en ensartet kvalitet og høj sikkerhed i vores leveringer, siger Karsten Klitmøller.

- Desuden skal systemet hjælpe os med at rationaliserer og optimere vores distribution og give mulighed for optimal kvalitets- og sikkerhedsstyring.

- GLS Denmark er blandt koncernens pionerer, hvad it angår. Vi har allerede installeret størstedelen af de mange UniQue-komponenter, blandt andet en avanceret scannerteknologi, der gør det muligt at anvende Data Matrix-koden.

Mange GLS-kunder i Danmark kan allerede generere og udskrive den nye pakkelabel. Det foregår nemt og bekvemt med en almindelig printer.

Online ekspedition

Desuden kan danske kunder i dag også benytte sig af GLS’ online pakkeekspedition, som omfatter administration af adresser og valg af GLS-produkter og -tjenesteydelser. Man kan installere en særlig software, der giver adgang til forskellige, praktiske funktioner, så man kan forberede og administrere ens forsendelser - også uden permanent internetforbindelse.

Endelig har GLS Denmark også indført den såkaldte Uni-Box, hvor storkunder får fuldautomatisk datakommunikation mellem deres lagerstyringssystem og GLS’ it-system.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078