23948sdkhjf

Lastbiler slipper for kørselsafgifter

Regeringen skal finde flere hundrede millioner kroner. Kørselsafgiften for lastbiler må udskydes.
Danske lastbiler slipper foreløbig for at komme til at betale mere, hvis de kører langt. Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har besluttet at udskyde den såkaldte kørselsafgift på lastbilerne. Årsag: Teknologien er ikke klar endnu.

- Vi bliver nødt til at gennemføre et mere gennemgående gennemsyn af projektets holdbarhed, inden det kan sendes i udbud, siger Troels Lund Poulsen.

- Det skyldes, at vi har set andre offentlige projekter, som er løbet ind i vanskeligheder. Så vi ønsker ikke at introducere et system, som ikke fungerer fra dag ét,

Vil ikke være først

Skatteministerens beslutning kommer, efter at han også har måtte aflyse kørselsafgifterne på privatbiler - og dermed også en omlægning af bilafgifterne. I begge tilfælde henviser Troels Lund Poulsen til dårlige danske erfaringer med at være først med for eksempel IC4-tog og den elektroniske tinglysning.

Tidligst til 2013

Kørselsafgiften for lastbilerne skulle have været indført fra midten af 2012. Men nu gætter skatteministeren på, at afgiften tidligst kommer fra 2013. Udskydelsen efterlader samtidig et hul i statskassen. I forbindelse med den seneste skattereform, forårspakken, blev det nemlig aftalt at bruge pengene på at sænke personskatterne.

I forvejen giver den danske vejbenyttelsesafgift 550 millioner om året. Den ny afgift skal indbringe ekstra 300 millioner kroner i 2012 og 600 millioner ekstra årligt fra 2013 på danske lastbiler, og dertil kommer afgiftsindtægter fra udenlandske lastbiler.

- Det rejser selvfølgelig spørgsmålet: Hvad så med finansieringen? Når vi ved, hvor meget vi bliver forsinket - og det ved vi i starten af foråret - så tager vi højde for det. Regeringen vil så præsentere en plan for, hvordan vi så finder pengene - og så forårspakken er fuld finansieret, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078