23948sdkhjf

Biogas blev en succes

Klimatopmødets ti biogas Sprinter-busser var en succes. Mercedes-Benz og E.ON håber på, at danske politikere vil gøre det muligt permanent at køre på biogas.
Som en af hovedsponsorerne til klimatopmødet i december 2009 leverede Mercedes-Benz 10 biogasdrevne minibusser til de delegerede. Bilerne blev brugt flittigt. I alt kørte de 14.886 km uden udledning af sundhedsskadelige dieselpartikler.

- Biogas er et de mest klimavenlige brændstoffer, siger Christian Devantier, salgschef for Vare & Lastbiler i Mercedes-Benz Danmark.

- Hvis de 15.000 km havde været tilbagelagt af almindelige dieselbiler, havde udslippet været godt 5 tons CO2.

- Hos Mercedes-Benz har vi i mange år satset på gasteknologien som et bud på fremtidens miljørigtige transportform.

- I Tyskland, Storbritannien og Sverige har vi et stort salg af denne slags biler. Vi håber derfor, at topmødet kan være med til at udbrede kendskabet til gasdrevne biler i Danmark.

Biogas er CO2-neutralt. Der er intet udslip af sundhedsskadelige partikler, og NOx-udslippet er markant reduceret.

Desuden er biogasbiler velegnede til bykørsel, fordi støjniveauet er lavt. Det har man for længst fået øjnene op for i Sverige, hvor der kører mange busser, taxier og renovationsvogne på biogas i dag.

Ifølge E.ON, der leverer gas til det svenske marked, er det danske afgiftssystem til hinder for, at dette også kan ske i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094