23948sdkhjf

Gyldent år for danske rederier

Efter at have indledt året med forsigtige forventninger har landets rederier for alvor fået vind i sejlene. Det fører til, at Danmarks Rederiforening for anden gang på få måneder hæver forventningerne til branchens samlede valutaindsejling i år, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Først på året forventede shippingindustriens organisation en samlet omsætning for 2010 på 140 milliarder kroner. Det var på niveau med kriseåret 2009 og et led i finanskrisens efterveer, der havde sendt rederigiganter som Mærsk og Torm i knæ.

Siden blev forventningerne opjusteret til 160 milliarder kroner, og nu hæver Rederiforeningen for anden gang på få måneder sin forventning til branchen samlede valutaindsejling i indeværende år. Branchorganisationen regner med, at de danske shippingfirmaer vil omsætte for op imod 180 milliarder kroner i år.

Dermed er der udsigt til, at 2010 kommer til at overgå jubelårene 2006 og 2007, hvilket ifølge vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen understreger, at landets rederier har været godt rustet til at modstå krisen.

- Selv om vi ikke skal lukke øjnene for, at der fortsat er nogle rederier, der har det svært, føler vi, at vi som erhverv er kommet styrket gennem krisen. Det understreger, at langt de fleste af de store rederier er velfunderede og har mangeårig erfaring i krisestyring,« siger han til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125