23948sdkhjf

Speditørers overskud faldt 99 pct.

2009 blev et særdeles hård år for den danske speditionsbranche. Overskuddet skrumpede med 99 procent sammenlignet med 2008, viser en brancheanalyse, som revisionsvirksomheden Deloitte netop har offentliggjort.
I alt har 92 speditionsvirksomheder deltaget i analysen, og de havde i 2008 et samlet overskud på 479 millioner kroner. I 2009 kom virksomhederne i alt ud med et overskud på kun fire millioner kroner! Desuden havde de 23 mindste virksomheder i gennemsnit tabt en tredjedel af deres egenkapital.

- Vi kan virkelig se, at finanskrisen har ramt speditionsvirksomhederne med fuld styrke, siger Anders Kreiner, der er leder af Deloittes markedsgruppe Transport.

- Det er oplagt, at der vil komme opkøb og fusioner.

Kun få konkurser

Indtil videre har branchen kun oplevet ganske få konkurser. Det skyldes, at størsteparten af virksomhederne har været drevet relativt forsigtigt og konservativt, mener Anders Kreiner.

- Virksomhederne var velpolstrede, da finanskrisen ramte. Derfor har de været i stand til at stå imod.

Anders Kreiner roser også speditørerne for at stramme op på de meget lange kredittider, som speditørerne har givet kunderne.

- Det kan gå an i de gode tider, men det er en farlig kurs i dårlige tider.

- Vores analyse viser også, at speditørernes bruttoavancer er steget. Det er udtryk for, at de har presset vognmænd og rederier endnu hårdere, end de selv er blevet presset af kunderne.

- Det er grundlæggende godt købmandskab, siger Anders Kreiner.

Læs mere

Hvis du vil læse brancheanalysen, kan du finde den på Deloittes hjemmeside - www.deloitte.dk - eller følg linket herunder:

http://www.deloitte.com/view/da_DK/dk/di...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109