23948sdkhjf

Tabt gods er livsfarligt i trafikken

Business Danmark og FDM vil have gjort noget ved det stigende antal genstande, der hvert år tabes på motorvejene.
Business Danmark foreslår, at reglerne om fastsurring strammes, så det bliver lovpligtigt at dække trailere og ladvogne til med en presenning, så godset får sværere ved at falde af.

FDM vil have skærpet indsatsen for at få fjernet tabte genstande og havarerede biler med hurtigere udrykning

Begge organisationer er enige om, at der skal gøres noget nu, før det koster menneskeliv.

En tung genstand som en palle eller et tabt møbel i overhalingsbanen er naturligvis farligt i sig selv, men de farligste situationer opstår, når bilister per refleks laver pludselige undvigemanøvrer med høj fart for at undgå at ramme genstande på vejene.

- Der er alt for mange, der ikke surrer deres gods ordentlig sammen, hvilket gør, at de taber diverse ting fra deres ladvogne og trailere, når de enten kører arbejdskørsel eller privat til genbrugspladsen og sommerhuset, siger Børge Agerbæk, der er formand for Vej- og trafikpolitisk udvalg i Business Danmark.

Fik bjælke gennem ruden

Genstandene, der tabes fra bilerne på specielt motorvejene og skaber farlige situationer, omfatter alt fra stiger murerspande/baljer, cykler, paller, sofaer, tømmer og haveredskaber.

- Jeg har selv prøvet at komme kørende mod en varebil med tømmer på taget, da en bjælke på 7,5x7,5 cm tykkelse rev sig løs og fløj direkte mod mig som et projektil. Den ramte min bil med et ordentligt brag cirka 25 cm fra mit ansigt og gik lige gennem bilen. Da jeg så den komme, tænkte jeg, at mine dage var omme. Jeg tør ikke tænke på, hvad den havde ramt mig, siger Børge Agerbæk.

Stort stykke plastik

- Forleden talte jeg med en bilist, som kom kørende på den jyske motorvej, da den forankørende varebil tabte et stort stykke plastik. Til alt held ramte det ikke forruden, hvilket ville have gjort, at føreren ikke kunne se noget, og med en hastighed på 110 km/t kunne det have fået katastrofale følger. Det røg op under bilen og satte sig fast i hjulet, hvilket i sig selv er farligt.

Tidligere på året offentliggjorde Vejdirektoratet, at danskerne taber stadigt flere genstande på de danske veje, og det kan få alvorlige konsekvenser for de øvrige trafikanter. Den tendens vil Business Danmark gerne have stoppet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079