23948sdkhjf

Beskeden men magtfuld mand

Vicedirektør Morten Lindbo, DTL, fylder 50 år
Han er den erfarne maskinmester i DTLs erhvervspolitiske maskinrum. Det rum, der er en forudsætning for, at den øvrige del af DTL politisk kan fungere. Sammen med dygtige medarbejdere er han med til at skabe gode og fornuftige resultater til gavn for vognmændene.

Nu er vicedirektør Morten Lindbo, der fylder 50 år den 11. december 2010, udadtil en beskeden person.

Den indsigtsfulde jurist foretrækker rollen som den grå eminence, der på sin egen stille og rolige måde trækker langt flere scenetæpper op og ned i transportbranchen, end de fleste udenforstående har kendskab til. Og det har han det godt med. Han overlader gerne til andre at markedsføre de opnåede resultater.

Med i medierne

Som vicedirektør slipper han dog ikke helt for at fremføre vognmændenes mening i medierne. Det gør han seriøst uden at blive for folkelig. Så vidt vides har han aldrig kvajet sig i en offentlig fremtræden. Nogle påstår, det er noget af en kunst i en vognmandsorganisation.

Morten Lindbo har en udviklet næse for, hvad der politisk er muligt og hvornår, DTL skal trække følehornene til sig. Han anvender sin omfattende viden om alle de mange facetter i transporterhvervet på den mest optimale måde og foretager de nødvendige skattræk, når han finder tiden er moden.

Ind på pluskontoen

Der er kommet meget ind på vognmændenes pluskonto i næsten 15 år, han har været ansat i transporterhvervet. Først som kontorchef og siden som vicedirektør.

Han startede sin karriere i politiet og blev cand. jur. i 1991. Efter nogle år i statslige styrelser blev han ansat i det daværende trafikministerium. Hans interesse for transporterhvervets vilkår blev klart skærpet af udsigten til en god stilling hos Danske Vognmænd og senere Dansk Transport og Logistik.

Morten Lindbo har det godt med at varetage den vigtige funktion som DTLs politiske maskinmester, der også omfatter den overordnede ledelse af DTLs EU-kontor i Bruxelles.

Som vicedirektør er han også pålagt en række administrative opgaver, som fylder stadigt mere. Og det finder han måske knapt så interessant som det politiske arbejde og rollen som supersagsbehandler på nogle udvalgte områder.

Ser sine folk an

For dem, som møder Morten Lindbo første gang, kan han virke lidt tillukket. Han ser sine folk an. På det faglige område er han ikke til snik-snak. Han krævet et kvalificeret oplæg, men hvis han er med på ideen, er der også 100 pct. opbakning.

Morten Lindbo er i besiddelse af en stoisk ro med indbygget overblik, men når han føler sig presset, skal man ikke komme for tæt på ham. Så er det nemlig ikke altid tålmodigheden, der er det mest fremherskende. Det gælder både i tale og skrift. Men normalt er han langt det meste af dagen helt menneskelig.

Morten Lindbo er en rummelig mand. Ikke bare fysisk. I festligt lag kan han på sin egen underspillede facon leve op til de bedste præstationer fra danske Stand-up-komikere. Han står også for velskrevne festsange, som med bid og rammende indhold er en sikker succes.

I det hele taget er Morten Lindbo en mand med flere talenter. Både på den faglige og kunstneriske skala. En type som Morten Lindbo er et plus for enhver rummelig organisation, som gerne vil det godt med sig selv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062