23948sdkhjf

Danmark og Kina intensiverer samarbejde inden for søfart

Danmark og Kina har haft konsultationsmøde på højt niveau om fremtiden for maritim transport. Et gensidigt ønske om at intensivere fremtidige drøftelser blev bekræftet på mødet.
---

Det første maritime konsultationsmøde mellem Danmark og Kina fandt sted i Beijing d. 1.-2. februar 2010. Samtalerne blev gennemført af den danske Søfartsstyrelse og det kinesiske Bureau of Water Transport med det formål at intensivere det dansk-kinesiske samarbejde inden for maritim transport.

Et af resultaterne af samtalerne var en hensigtserklæring om at fortsætte den strukturerede dialog på søfartsområdet.

På mødet blev udvekslet synspunkter om:

* skibsfartens udfordringer i lyset af finanskrisens indvirkninger

* forskningssamarbejde om skibes energieffektivitet og sikkerhedsteknologi.

Andre aktuelle emner for den internationale skibsfart blev også drøftet, heriblandt:

* udfordringerne for ro/ro- og færgetrafik.

Mange fælles interesser

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen, var meget tilfreds med de diskussioner han havde med sin kinesiske kollega, director general Song Dexing og de ledende medarbejdere fra det kinesiske Bureau of Water Transport under transportministeriet:

- Vi er meget tilfredse med, at Kina og Danmark har denne udbytterige dialog og udveksling af ideer og erfaringer om maritime anliggender, sagde han efter møderne.

- Vi ser frem til at udvide vores samarbejde på dette område.

- Kinesiske og danske rederivirksomheder er blandt verdens største transportører til søs, og jeg mener, at vi som søfartsnationer har mange fælles interesser.

Mangeårige relationer

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen og Song Dexing, Director General for det kinesiske Bureau of Water Transport, er enige om at fortsætte den strukturerede dialog om maritim transport.

Det maritime konsultationsmøde viser, at Kina og Danmark har et struktureret samarbejde på dette vigtige økonomiske område.

Danmark og Kina har mangeårige relationer inden for søfartsindustrien

Allerede i 1974 underskrev den daværende kinesiske leder Deng Xiaoping den første maritime aftale mellem Danmark og Kina.

I 2000 blev aftalen udbygget med "Memorandum of Understanding on Amendment to the Maritime Agreement" mellem den danske og kinesiske regering. Denne aftale blev endelig suppleret af EU-Kina Søfartsaftalen fra 2002.

Det netop overståede møde er i god tråd hermed og udbygger det allerede eksisterende samarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078