23948sdkhjf

E-navigation skal gøre skibsfart mere sikker

Søfartsstyrelsen ønsker at forny navigationen i skibsfarten. Det skal ske gennem et nyt koncept - E-navigation.
Baggrunden for initiativet er, at det er blevet mere indviklet at være navigatør. Teknikken bliver stadig mere kompleks og er forskellig fra skib til skib. Desuden er antallet af regler vokset, og navigatøren skal passe flere opgaver.

Et nyt navigationskoncept skal råde bod på problemerne. Navnet er e-navigation - og det skal:

* forbedre sikkerheden til søs og

* reducere byrderne for navigatøren.

Tre områder

- E-navigation handler ikke kun om ny teknologi, men fokuserer i lige så høj grad på at få ens standarder og regler, lyder det fra Søfartsstyrelsen.

- Det langsigtede mål er at hindrer faretruende situationer eller egentlige ulykker.

I arbejdet med e-navigation fokuseres der på tre områder:

* Om bord. Navigationssystemerne skal være nemme at anvende for navigatøren – og han skal have det bedst mulige overblik uden at overbebyrde eller forstyrre vagtholdet.

* I land. Landbaserede tjenester som skibsmeldesystemer og vejrudsigter skal optimeres gennem bedre koordinering og udveksling af data. På den måde kan de landbaserede tjenester nemmere støtte skibsfarten.

* Kommunikation. Der skal fokus på automatisk udveksling af information mellem skibe, mellem skib og land og mellem myndigheder i land.

Implementeringsplan klar i 2012

Mange lande deltager og støtter op om arbejdet med e-navigation. I FN’s internationale IMO sigter man mod, at en implementeringsplan skal være klar i 2012.

Arbejdet med e-navigation bliver koordineret af underkomiteen for sejladssikkerhed, men inddrager flere andre underkomiteer. Endvidere er en række internationale organisationer blevet inviteret til at deltage i arbejdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113