23948sdkhjf

Tunge lastbiler på vej

DI Transport i dialog med Vejdirektoratet om mulighederne for at hæve den maksimale tilladte totalvægt for lastbiler.
Onsdag den 14. april 2010 var DI Transport til møde med Vejdirektoratet, der i øjeblikket er i gang med at analysere muligheden for at hæve den maksimale tilladte totalvægt.

Herhjemme er den maksimale tilladte totalvægt 48 ton i national kørsel, dog undtaget modulvogntog, der på et udvalgt del af vejnettet må køre med op til 60 tons på en lastbil.

Konkret analyserer vejdirektoratet på en række forskellige forslag, blandt andet at tillade 54 eller 56 ton tilladt totalvægt på en 7-akslet lastbil. Der lægges ikke op til at man ændrer de øvrige dimensioner, det vil sige længde, bredde eller højde.

Derudover skal man tage stilling til på hvor stor en del af vejnettet, som de tungere lastbiler må køre på.

Analysearbejdet forventes afsluttet til efteråret.

Det er især virksomheder inden for skrot, affald, jord og foderstoffer, der vil kunne få glæde af de ekstra ton.

- Vi har lagt stor vægt på at få hæve de maksimale tilladte totalvægt i Danmark, da det er med til at reducere brændstofsforbruget og dermed CO2-udledningen" siger erhvervspolitisk konsulent i DI Transport Rune Noack.

- Det er væsentligt, at man ikke gentager modulvogntogsforsøget og kun åbner for kørsel på et alt for lille vejnet, ellers går det udover effektiviteten og de positive miljøpræstationer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125