23948sdkhjf

Stort dansk fokus på trafiksikkerhed

Transportministeriet, DTL, DI Transport og 30 virksomheder øger deres fokus på trafiksikkerhed. De underskriver EU-Kommissionens "charter" for trafiksikkerhed.
Transportminister Lars Barfoed ønsker, at Danmark skal gøre en ekstraordinær indsats for at nedbringe antallet af trafikofre - og det skal ske ved at flere virksomheder og organisationer tilslutter sig Det Europæiske Trafiksikkerhedscharter.

- Antallet af trafikofre på de europæiske veje er uacceptabelt højt, så vi skal arbejde i fællesskab for at reducere trafikulykker, sagde transportministeren i en tale mandag den 8. februar 2010 i Europahuset - Europa-Kommissionens repræsentation i København.

- Ved at tilslutte sig Det Europæiske Trafiksikkerhedscharter er man med til at reducere antallet af trafikulykker og udveksle ideer og gode erfaringer på området. Det kræver samarbejde på både lokalt, nationalt og europæisk plan, hvis vi skal nedbringe antallet af ulykker og dræbte i trafikken.

- Vi har i transportministeriet netop udgivet hæftet "Nye mål for trafiksikkerheden", som præsenterer fire indsatsområder, som vi arbejder med, for at forbedre trafiksikkerheden, sagde Lars Barfoed.

Indtil videre har 1.800 virksomheder, foreninger og institutioner fra 16 EU-lande tilsluttet sig charteret, som blev startet for fem år siden.

DI Transport har meldt sig

Herhjemme har DI Transport underskrevet chartret og vil arbejde for at udvikle et værktøj, som kan styrke det trafiksikkerhedsmæssige arbejde i et samspil mellem transportvirksomheder og deres kunder og brugere.

- Målet er at udvikle et webværktøj, hvor der gennem en interaktiv og brugervenlig platform kan udveksles erfaringer om bedre trafiksikkerhed blandt virksomheder og deres ansatte, forklarer direktør Michael Svane, DI Transport.

Den interaktive platform er netop sat i værk og skal udvikles de kommende år. DI Transport skal afrapportere over for EU-Kommissionen i 2011.

DTL er med igen

DTL har fornyet sin certificering af chartret.

- Vi tilsluttede os dette charter allerede for fem år siden, fortæller adm. direktør Erik Østergaard, DTL.

- Vi har en lang historie med trafiksikkerhed bag os og arbejder med flere trafiksikkerhedsprojekter hvert år. Vi har i de senere år mærket en stigende interesse for trafiksikkerhed hos vores medlemsvirksomheder, og vi opfordrer dem til også at tilmelde sig chartret.

- Antallet af trafikdræbte på de europæiske veje er for stort. Derfor er en fælles indsats vigtig, og med underskrivelsen i dag markerer vi, at trafiksikkerhed er vigtig.

I alt 30 virksomheder, kommuner og organisationer underskrev charteret ved ceremonien mandag den 8. februar 2010, herunder Danske Fragtmænd, Codan og Falck.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078