23948sdkhjf

Mangel på højtuddannede

Behovet for medarbejdere med en lang videregående uddannelse vokser hastigt. Det gælder også indenfor transportsektoren, hvor antallet er næsten fordoblet i perioden 1999 til 2009 - fra 7.079 til 12.344. Udviklingen vil fortsætte de kommende år.
Det viser en prognose udført for juristernes og økonomernes faglige organisation, Djøf.

Virksomhedernes efterspørgsel efter højtuddannede medarbejdere med en uddannelse inden for jura, økonomi, organisation, markedsføring mv. vil vokse til næsten 29.000 i transportsektoren frem mod 2030.

- Hvis vi ikke hurtigt foretager os noget drastisk, vil hele det danske erhvervslivet mangle 20.000 medarbejdere med en lang videregående uddannelse inden for samfundsvidenskaberne og erhvervsøkonomien - altså djøf'ere. Vi kan ikke følge med, nå at uddanne så mange højtuddannede, siger Djøfs formand, Finn Borch Andersen.

Årligt tab på 19 milliarder kroner

- Samfundet vil tabe op mod 19 milliarder kroner om året, hvis ikke der ikke bliver uddannet nok med de rigtige kompetencer, fortsætter han.

- Manglen på djøf'ere betyder et stort mistet samfundsøkonomisk potentiale. Det vil betyde mindre vækst, mindre skatteindtægter og dermed mindre velfærd.

- Gevinsten ved at uddanne flere er så stor, at det i løbet af to år svarer til værdien af den faste forbindelse over Femern Bælt.

Se analysen "Djøf'ernes arbejdsmarked" frem mod 2030 på djoef.dk/2030
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063