23948sdkhjf

Automatiske snekæder forebygger vinterulykker

Snekæderne fra Onspot aktiveres under kørslen ved tryk på en knap og kan både redde menneskeliv og spare chaufførerne for tid, penge og bekymringer.
Nu er det igen blevet sne- og isdækkede veje i Sverige og Norge. Derfor er det ekstra vigtigt at være beredt, når uvejret indtræffer.

De automatiske Onspot-snekæder, som forhandles af VBG i Ejby, er udviklet med henblik på at spare tid ud fra en idé om, at tidsbesparelser redder menneskeliv, skaber leveringssikkerhed og bidrager positivt til kundernes omdømme.

– Monteringen af de automatiske snekæder tager kort tid, tilkoblingen tager ingen tid, og kunden sparer transporttid, siger direktør Per Mikkelsen fra VBG.

- Snekæderne kan til- og frakobles, når lastbiler kører op til 50 km/t. Når de aktiveres, svinger Onspots arme ud, og kæderne slynges ind under de trækkende hjul. Derved opnås øjeblikkeligt vejgreb, der reducerer risikoen for glatføreulykker og sikrer øget bremseevne og fremkommelighed, også når man accelererer eller bakker.

Nem montering på de fleste køretøjer

Onspot kan benyttes med de fleste gængse lastbiler og busser, hvor det monteres med forbindelse til drivakslen i hver af køretøjets sider.

Systemet leveres med beslag, som er tilpasset det enkelte køretøj og dermed sikrer stabil fastspænding. Det indkapslede ventilhus og de selvjusterende arme mere end halverer monteringstiden, og efter montering kræves hverken service eller justering.

Ud over den oprindelige version, Onspot 04, fås også udgaven Onspot 012, der er tilpasset luftaffjedrede køretøjer med lav dækprofil.

Forsikring med bonus

Per Mikkelsen fremhæver, at selvom systemets vigtigste opgave er at redde menneskeliv, giver det også kontante fordele.

– Produktet skal først og fremmest ses som en forsikring, der forebygger ulykker og sparer chauffører og vognmænd for bekymringer, siger han.

- Samtidig bør man notere sig, at det også giver økonomiske fordele, fordi man undgår stilstand på grund af dårlige vejforhold eller snekædemontering. Endelig reducerer Onspot slitagen på køretøjets dæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109