23948sdkhjf

Uddannelse - noter

Kort nyt om transportuddannelser. Denne gang om: særtransporter * erhvervsskoler.
Uddannelse på plads for specialtransport-assistenter

Den længe ventede uddannelse til specialtransportassistent, der giver kompetence til førere af følgebiler, så de kan udføre færdselsregulering i forbindelse med afvikling af særtransporter, er nu kommet et stort skridt videre.

- Undervisningsplanen er blevet godkendt, og der fundet medarbejdere fra politiet til at forestå undervisningen, oplyser Frank Segall, formand for DTLs Kran Blok Erfa-gruppe. Den praktiske del med undervisningsmateriale og køretøjer vil efter planen komme på plads, så det første kursus kan finde sted hos EUC Lillebælt her i starten af det nye år.

Elever savner hjælp fra skoler

Næsten hver anden erhvervsskoleelev synes ikke, skolen har gjort nok for at hjælpe dem med at finde en praktikplads. Det viser en undersøgelse, som Dansk Metal har lavet blandt 1.176 elever, der er i gang med et hovedforløb og er i praktik. Kun hver fjerde svarer, at de fik god hjælp.´

Det har fået alarmklokkerne til at ringe hos uddannelseschef Per Påskesen i Dansk Metal. I Avisen.dk retter han en skarp kritik mod først og fremmest arbejdsgiverne, som han mener, skal være mere opsøgende og tage flere lærlinge.

- Arbejdsgiverne venter på, at lærlingene banker på døren. Hvis de vil have faglært arbejdskraft, nytter det ikke. De skal ud på skolerne og rekruttere, siger Per Påskesen.

Erhvervsskoler afviser kritik

Erhvervsskolerne afviser kritikken om manglende hjælp til at finde praktikpladser til deres elever. Peter Amstrup, der er formand for Danske Erhvervsskoler mener, at det er en glidebane, at ansvaret for at finde praktikpladser i stigende grad havner hos skolerne. Han siger til Avisen.dk, at at eleverne selv skal gøre en aktiv indsats for selv at finde en plads.

- Vi hjælper dem, der har problemer med det. Undersøgelsen ikke giver et retvisende billede af virkeligheden på erhvervsskolerne. Halvdelen af eleverne svarer, at de ikke fik hjælp fra deres skole. Hvad skulle de også bruge den hjælp til, når de selv har kunnet finde en plads!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125