23948sdkhjf

Speditører: Tysk lov om mindsteløn strider mod EU-lov

En nye tyske lov om mindsteløn trådte i kraft den 1. januar 2015. Danske Speditører mener, at loven meget vel kan være i strid med gældende EU lovgivning.
Det kommer der svar på i løbet af januar, når EU Kommissionen svarer på de spørgsmål, som det danske medlem af EU parlamentet, Ulla Tørnæs (V), har stillet.

- Vores forventninger er fortsat, at EU Kommissionen vil komme frem til den konklusion, at danske virksomheder ikke er omfattet af de dokumentationskrav, som den tyske lov om mindsteløn indeholder, oplyser Danske Speditører i en meddelelse i går mandag.

Samarbejde med andre

Danske Speditører er gået i samarbejde med andre danske brancheorganisationer med henblik på, at foretage en gennemgribende gennemgang af loven.

Der arbejdes også på at etablere et samarbejde mellem brancheorganisationernes juridiske enheder, så man hurtigt kan formidle den nødvendige information, hvis svaret fra EU Kommissionen - mod forventning - bliver, at loven opretholdes i sin nuværende form.

Dialog er også indledt med den tyske speditørforening og den europæiske forening CLECAT.

Ring til foreningen, hvis…

Danske Speditører opfordrer sine medlemmer til at oplyse, om/hvis de bliver mødt af et dokumentationskrav fra de tyske myndigheder

- Ud fra de foreliggende oplysninger er det en særenhed under de tyske skattemyndigheder, som skal udføre kontrollen, oplyser speditørforeningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08