23948sdkhjf

Helsingør-Helsingborg-ruten får ny ejer

Den australskejede investeringskoncern First State overtager ruten fra Scandlines og Stena Line.
Scandlines og Stena har i sidste uge underskrevet en aftale om salg af færgeruten Helsingør-Helsingborg til en europæisk investeringsfond under den australske finanskoncern First State Investments.

Ruten Helsingør-Helsingborg drives i dag i et joint venture mellem Scandlines og Stena Line, der hver ejer 50 procent. Med udgangen af januar 2015 overtager First State driften af ruten, i starten med støtte fra Scandlines og Stena Line. De fem skibe, der betjener ruten, indgår alle i aftalen.

Ruten vil fortsat blive markedsført under navnet Scandlines Helsingør-Helsingborg.

Medarbejderne fortsætter i nyt selskab

Alle medarbejdere, der i dag er ansat på Helsingør-Helsingborg-overfarten, vil blive tilbudt at fortsætte i deres nuværende stilling på samme vilkår.

Scandlines’ CEO Søren Poulsgaard Jensen er overbevist om, at salget vil gavne både medarbejdere og kunder, mens Marcus Ayres, partner i First State, ser frem til at samarbejde med medarbejderne, ledelsen og de lokale om at sikre rutens fortsatte succes og stabilitet.

Kun to ruter til bage

Scandlines vil fremover fokusere på de to ruter mellem Danmark og Tyskland – Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden. Desuden vil man fortsat drive BorderShops i Puttgarden og Rostock.

Hvem er First State Investments?

First State er det internationale brand for den konsoliderede afdeling for investeringspleje og er en del af Commonwealth Bank of Australia. På vegne af internationale investorer forvalter First State en portefølje på 123 milliarder euro. Det er over 900 milliarder kroner.

First State forvalter kapital på over 3,1 milliarder euro (23 milliarder danske kroner) i porteføljer i transport, telekommunikation og infrastruktur i Australien, Asien og Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093