23948sdkhjf

Forfatter skriver bog om skruer

Würth fejrer 50 år i Danmark med udgivelsen af en bog.
Af Jesper B. Nielsen

Den 1. januar 2015 er det 50 år siden, at Würth i Tyskland startede en afdeling i Danmark. I den anledning er det besluttet at fortælle historien om den danske afdeling i en bog. Derfor blev forfatteren Frank Lauridsen sidste år hyret til at skrive historien – og han havde intet kendskab til firmaet på forhånd.

- Jo, logo’et havde jeg da set, indrømmede han ved præsentationen af bogen forleden. Logoet ligner en skrue og en møtrik. Det er ikke til at tage fejl af… men ellers kendte jeg intet til firmaet.

Det tog Frank knap et år at skrive bogen, og jo mere han lærte om firmaet, des mere blev han inddraget i firmaets ånd.

Familien

- Der hersker en helt speciel ånd. Det er firmaets snart 80-årige direktør, Reinhold Würth, som stadig sætter sit præg på firmaet. Han er et udpræget familiemenneske, og det har spredt sig til alle i firmaet – også her i Danmark.

Engageret i samfundet

- Man tager sig af hinanden. Man vil gøre en forskel – også for samfundet. Würth har i mange år beskæftiget udviklingshæmmede. Man støtter også handicapidræt.

- Hovedkontoret i Kolding har løbende kunstudstillinger, som kan beses gratis hverdag i kontorets åbningstid, men også om søndagen, hvor medarbejdere skiftes til at tage en tjans som museumskustoder. En hel del lokale benytter muligheden.

På koncernens hovedkontor i Künzelsau er der et kunstmuseum med over 60.000 genstande.

- Alle ansatte i firmaet er stolte 0ver at arbejde i Würth. Pensionerede medarbejdere holder kontakten til firmaet vedlige gennem en seniorklub. Det har gjort indtryk på mig, efterhånden som jeg lærte medarbejdere og firma at kende, siger Frank Lauridsen.

Mange interviews

Historien om Würth Danmark har ikke været skrevet før, så forfatteren måtte søge i mange forskellige kilder som for eksempel de årlige rapporter, som hvert år blev sendt til moderkoncernen, og i aviserne.

- Jeg har også haft en lang række interviews med nuværende og tidligere medarbejdere. Desværre nåede jeg ikke at møde virksomhedens grundlægger og direktør gennem 30 år, Ernst Clausen. Han døde i 2014, men jeg har talt med både hans hustru og søn, som efterfulgte ham som direktør.

De mange personer, som Frank Lauridsen har interviewet, citeres ikke direkte i bogen; men den information, de har givet, er brugt i beskrivelsen af Würth Danmark gennem alle årene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047