23948sdkhjf

50 år i Danmark

For 50 år siden åbnede en lille afdeling af Würth i Kolding. Hovedkontoret ligger stadig i Kolding; men den danske afdeling har vokset sig stor og stærk.
Af Jesper B. Nielsen

Det startede med skruer, bolte og møtrikker i 1965, da den tyske virksomhed Würth oprettede en afdeling i Danmark. I dag har Würth Danmark over 500 ansatte, stort hovedkontor i Kolding og 23 butikker rundt omkring i landet.

I dag sælger Würth ikke kun skruer, men et bredt udvalg af værktøj, kemiprodukter, sikkerhedsprodukter mv. Der er over 80.000 varenumre at vælge mellem, og det kommer en lang række brancher til gode: auto, transport, metal, byggeri, installatører og det offentlige.

Würth blev grundlagt i den sydtyske by Künzelsau i 1945. Afdelingen i Danmark var virksomhedens sjette afdeling. Den blev grundlagt af Ernst Clausen, som i 1964 reflekterede på en annonce i Berlingske Tidende. Man søgte en forretningsfører til en kommende afdeling af en tysk skrue- og metalvarefabrik i Danmark. Vedkommende skulle gerne have viden om skruer og møtrikker samt stor salgserfaring. Han skulle desuden være ung, energisk og flittig. Og tale tysk.

Ernst Clausen var uddannet som isenkræmmer i en forretning i Tønder og arbejdede som speditør i Padborg hos navnkundige Erik Halskov Jensen. Han var ung, energisk og flittig. Han havde salgserfaring og tysk faldt ham let; men han manglede erfaring med skruer.

Jobsamtalen

Alligevel fik en ven overtalt ham til at sende en ansøgning – og det endte med, at Ernst Clausen og hustruen Ida rejste til jobsamtale i Künzelsau.

Selve samtalen tog kun 30 minutter, og da Ida Clausen så sin mand komme så hurtigt ud fra samtalen, tænkte hun: "Åh nej, det gik åbenbart ikke godt."

Men det var gået godt – og den 1. januar 1965 åbnede Würth Danmark på Erik Clausens privatadresse i Bramdrupdam.

Historien er at læse i den jubilæumsbog, der netop er udkommet om Würth Danmark.

Jubilæet bliver fejret med manér. Udover bogen har virksomheden holdt en stor fest for medarbejderne. Der kommer flere arrangementer i løbet af jubilæumsåret. Dem kan man følge med i på firmaets hjemmeside, www.wuerth.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.352