23948sdkhjf

STILL fortsætter fremgangen i Danmark

Markedsandelen er i top for Still i Danmark. I 2015 skal det høje niveau forsvares og kundeservicen være i top.
Det er et år siden, at Reke Salievski afløste Gerner Hoppe som direktør for Still Danmark. I dag står Reke med frugten af mange års målrettet arbejde. Still har klaret sig godt 2015 både ekonomiskt og salgsmæssigt.

- Still er i Top 3 i Danmark. Nu er vores mål at blive nummer 1. Så ambitiøst stiller den nye direktør målet op, vel vidende at det ikke bliver let.

- Markedet er præget af ekstrem konkurrence, og der er ingen tegn på, at den bliver mildere de kommende år, siger Reke Salievski, som trods sit udenlandskklingende navn er født og opvokset i Malmø. Han er uddannet ingeniør og markedsøkonom, som for fem år siden er ansat som direktør for Still Sverige.

- Vi forventer, at konkurrencen skærpes yderligere i 2015. Vi har vundet flere gode aftaler i 2014. Vores konkurrenter vil gøre alt for at vinde dem tilbage igen. Vi er foreberedt og vi må udnytte alle vores fordele.

Blandt fordelene for Still er, at virksomheden befinder sig i en positiv spiral.

- Vi har vinden i ryggen, som Reke selv siger det. Nogle gange kommer de positive resultater i stimer. Når man har vundet en vigtig kontrakt, kommer der ofte flere lige i kølvandet. Det har vi oplevet i 2014.

Vores markedsandel har aldrig været højere o Vi ønsker at blive på dette høje niveau.

Reke Salievski er klar over, at man ikke kan ligge i top 3, hvis ikke ens produkter er i top. Derfor er det ikke på produktsiden, at man skal prøve at slå konkurrenterne. Den kamp føres bedre på kundeservice.

- Og netop her, er vi meget stærke, siger han.

Del af en succes

- Vores medarbejdere har en høj anciennitet. Loyaliteten og kompetenceniveauet er også meget højt. Det er noget, som er udviklet over de seneste 5-10 år. Vi har mange ansatte i Danmark, som oplever, at de er en del af en succes. Det smitter af på præstationerne.

- Pris er selvfølgelig også et vigtigt parameter i konkurrencen. Det samme er vores renommé. Vores varemærke er meget kendt og stærkt i Danmark. Denne flotte position skal vi også nå i Sverige, hvor vi arbejder hårdt på at komme med i Top 3.

Transportmagasinet: Hvorfor er det så vigtigt at være i Top 3?

- Der er vigtigt, fordi de store kunder altid spørger Top 3, når de skal købe ind. Derfor bliver Still altid spurgt, når der er udbud i Danmark. Den position skal vi også have i Sverige.

Nye lokaler

Still i Sverige flyttede sidste år ind i nye lokaler i Malmø på en grund lige ved motorvejen.

- Vi har fået nogle store og lyse, åbne lokaler. Det er første skridt i vores plan om at gøre Still større i Sverige.

- Vi har lagt så mange funktioner som muligt i ét plan – værksted, reservedele, showroom mm. Fordi vi er tæt på motorvejen, har vi fået en placering, som er meget tydelig. Alle der kører forbi, kan se skiltet med vores navn og logo. Det er også med til at øge synligheden.

Gammelt svensk mærke

For cirka ti år siden overtog Still sin forhandler, Stocka. I virkeligheden var det en svensk gaffeltruckproducent, som i næsten 50 år har produceret Stocka truckar og været en forhandler af STILL siden 1997. De blev for ti år siden helt overtaget af STILL, samtidig med at mærket Stocka blev lukket.

I 2014 er Danmark og Sverige to uafhængige selskaber med samme ledelse.

- Vi har et hovedkontor i Danmark til danske kunder og hovedkontor i Sverige til svenske kunder. Vi har værksted og reservedelslager både i Kolding og Malmø. Derudover har vi nogle kunder, der arbejder på tværs af landene. Dem servicerer vi fra begge kontorer.

Dansker supporterer svenskere

Reke Salievski er rigtig positiv, når snakken kommer ind på samarbejdet mellem danskere og svenskere.

- I november 2013 installerede vi et helt nyt ERP-software i Sverige. Det var ikke nyt i Still-regi, men i Sverige var det et nyt at skulle arbejde med SAP. Ibrugtagningen af systemet har gjort rigtig meget for samarbejdet mellem Still Sverige og Danmark, forklarer Reke Salievski.

- Still Danmark havde arbejdet med SAP i flere år, så vi sendte vores danske kolleger til Sverige for at supportere os. Det gjorde, at vi kom tættere på hinanden gennem samarbejdet. Nu synes vi, at vi kender hinanden bedre.

- Danskere og svenskere er lidt forskellige, men it-projektet har gjort det meget lettere at samarbejde og få vores dansk-svenske ledelse til at fungere.

Én ledelse

Still Danmark og Sverige har en ledelse. Den består af to danskere og to svenskere foruden Reke Salievski. Lasse Bo Mikkelsen er servicechef, Paul Matzen, finanschef, Cecilia Bohman HR, personalechef og Per Åberg er Business Unit manager.

Vi opfatter ledelsesmæssigt Still som et selskab, der dækker både Danmark og Sverige.

- Nogle dage er jeg i Danmark, mens Lasse er i Sverige. Andre gange er Paul i Sverige og Cecilia i Danmark. Vi krydser landegrænsen helt naturligt. Vi tænker ikke længere, at vi er i et andet land. Vi er blevet mere tilknyttede hinanden og bruger tid sammen for at træffe de rigtige beslutninger.

- Vi skal nu til at bruge erfaringerne fra Danmark til at gøre Sverige stærkere. I Sverige findes der et superpotentiale til at blive bedre end i dag.

- I Danmark er vi allerede i Top 3 – i Sverige skal vi meget hurtigt op i Top 3. 2015 bliver en hård kamp mellem de fem-seks store leverandører i Skandinavien, slutter Reke Salievski.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125