23948sdkhjf

Havnedirektør nægter at give op

Ole Ingrisch forventer inden årets udgang at have fundet en operatør til den spritnye godsterminal på Esbjerg Havn.
Selvom der i efteråret ikke var et eneste jernbaneselskab, der bød sig til som fremtidig operatør på godsbanen i Esbjerg, er havnedirektør Ole Ingrisch optimistisk.

Der var nemlig stor interesse fra operatører op til selve udbuddet, og havnen er pt. i dialog med blandt andet DB Schenker Rail Scandinavia. Det fortæller han til JydskeVestkysten.

- Generelt stiger godstransport på bane, og jeg tror på, at projektet nok skal lykkes - også gerne i indeværende år, siger Ole Ingrisch til avisen.

DB Schenker har tidligere været ude med riven og kaldt terminalen for en discountløsning, men ifølge Ole Ingrisch er parterne lige nu i dialog om, hvordan terminalen kan gøres mere effektiv. Kritikken går blandt på, at terminalen er for lille og at driftsomkostningerne for høje.

Esbjerg Havn har selv finansieret mellem 5-10 millioner af den nye godsbanestrækning og terminal og derudover har Staten finansieret 60 millioner kroner med det mål at reducere antallet af lastbiler på vejene og medvirke til en mere miljørigtig transport i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095