23948sdkhjf

Første spadestik på ny motorvej

Den 19. marts tager transportminister Magnus Heunicke første spadestik til anlægsarbejdet på Holstebromotorvejen.
Den 19. marts klokken 13 tager Magnus Heunicke første spadestik på det pt. største motorvejsbyggeri i Danmark.

- Det er et stort og meget vigtigt projekt for Vejdirektoratet, og vi har en særlig forpligtelse til at overholde tidsplanen, så motorvejen kan servicere det nye regionshospital i Gødstrup som lovet. Vi får travlt og skal sammen med vores entreprenører arbejde effektivt, siger Vejdirektoratets områdechef Søren Andersen, der glæder sig til at komme i gang med projektet.

Gravemaskinerne starter på motorvejsstrækningen vest for Herning mellem Snejbjerg og Sinding. Første etape af motorvejen begynder her og slutter ved Sinding nord for Herning. Motorvejens linjeføring kommer til at gå i en bue vest om Herning og får direkte tilslutning til det nye regionshospital i Gødstrup.

Åbning til nordlig del af Vestjylland
Motorvejen vest for Herning åbner i foråret 2017 og resten af motorvejen frem til Holstebro N inden udgangen af 2018.

Holstebromotorvejen kobler hele Vestjylland på det overordnede motorvejsnet, og det giver kortere køretid for pendlere og bedre muligheder for erhvervslivet til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

- I første omgang er det selvfølgelig særlig vigtigt at sikre en hurtig og stabil vejadgang til det nye regionshospital i Gødstrup, hvor regionens lægefaglige ekspertise og behandlingstilbud fremover bliver samlet. Jeg glæder mig til at komme og tage første spadestik for hele projektet, udtaler Magnus Heunicke.

Fakta om Holstebromotorvejen:
• Holstebromotorvejen bliver 39 kilometer lang.
• Linjeføringen går fra Holstebro N (rute 11) til Sinding nordvest for Herning og videre frem til Snejbjerg, hvor motorvejen kobles sammen med den eksisterende motortrafikvej (rute 15) syd om Herning.
• På strækningen etableres der otte tilslutningsanlæg til motorvejen. Hele motorvejen er færdig inden udgangen af 2018.
• Ved Gødstrup bliver der forbindelse til det nye regionshospital. Denne del af motorvejen vest om Herning står færdig i foråret 2017.
• Projektet indeholder også en forlængelse af Nordre Ringvej nordvest for Holstebro. Vejen forlænges til Vilhelmsborgvej og overdrages til Holstebro Kommune.
• Hastighedsbegrænsningen bliver 110 / 130 kilometer i timen
• Fra anlægsloven blev vedtaget i december 2013, er der kun gået 13 måneder til de sidste detailbesigtigelser er afsluttet og godkendt den 22. januar 2015 - og anlægsarbejdet er nu klar til at gå i gang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.178