23948sdkhjf

Flere vognmænd bruger ufine metoder

Danske vognmænd er i ufin konkurrence om varetransporten, mener formand for vognmandsforening.
Når stadig flere vognmænd bruger ufine metoder, giver det de lovlydige ekstra hård konkurrence, vurderer formand for Sydøstjyllands Vognmandsforening, Per Rasmussen, over for Fredeicia Dagblad forud for foreningens generalforsamling.

Ud over formandsposten for de 147 medlemsvirksomheder driver han også selv vognmandsforretning i Klakring. Og han kan opremse flere eksempler fra lokalområdet, hvor vognmænd har en anden fortolkning af loven, end ham selv.

- En vognmand fra Juelsminde-området fik for nylig en bøde på 156.000 kr. og tre års forbud mod at køre lastbil, fordi han brugte andre chaufførers kørekort og på den måde kunne køre alt for mange timer, fremhæver han over for avisen.

Han har desuden kendskab til en anden vognmand, som lader sine chauffører køre indenrigsture efter eksport-overenskomst, og det betyder i praksis, at skattevæsenet kommer til at betale en stor del af chaufførernes løn i form af diætpenge. Desuden mener han, at det er unfair, at en vognmand, der er gået konkurs flere gange, uden problemer kan starte op igen.

Selvom eksemplerne er hentet fra lokalområdet, mener Per Rasmussen at den ufine konkurrence finder sted i hele landet.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063