23948sdkhjf

Første skridt mod obligatorisk alkolås

DF-politikeren Jørn Dohrmann og EU’s transportkommissær Violeta Bulc er gået i politisk samarbejde om at komme spritkørsel til livs.
EU-parlamentsmedlem Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti vil arrangere en høring i EU-parlamentet om alkolåse. Det sker i samklang med transportkommissær Violeta Bulc, som har færdselssikkerhed som hovedfokus. Målet er, at der skal installeres alkolåse i alle lastbiler og busser.

- Vi har aftalt, at jeg skulle være initiativtager på sagen med alkolåse og skal holde en høring. Mit arbejde bliver afleveret til hende, så hun kan vurdere, om der skal tages et initiativ til et egentligt forslag, siger Jørn Dohrmann. EU-parlamentsmedlemmer kan ikke selv fremsætte forslag til direktiver eller forordninger.

- Jeg er ved at finde frem til aktører, der kan deltage i en sådan høring. Jeg vil gerne have Volvo og andre til at fortælle, hvad der kan lade sig gøre omkring alkolåse.

- Det er først og fremmest de tunge køretøjer, jeg sigter på. Teknologien virker allerede i dag. Nogle kritikere siger, at det giver problemer, hvis alkolåsen strejker, for så
kan man ikke flytte bilen. Det er bare undskyldninger. Carlsberg har i flere år kørt med alkolåse i deres lastbiler.

- Desværre ser vi jævnligt chauffører, der har fået lidt for meget ”ind under vesten”. Min intention er, at lastbiler og busser skal have alkohollås, slutter Jørn Dohrmann.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14