23948sdkhjf

Danske havne løfter indtjeningen

Mindre godsmængder, men til gengæld med større værdi, viser tal fra fjerde kvartal.
De større danske havne håndterede i 4. kvartal 2014 19 millioner ton gods, et fald på 3 procent sammenlignet med 4. kvartal 2013. I samme periode steg passagertallene med 1 procent til samlet 6 millioner, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Trods de faldende godsmængder, melder de større havne stadig om øget indtjening.

- Det er ærgerligt, at de større havne ser et samlet fald i godsmængderne. Men havnene melder stadig om øget indtjening og øget indtjeningsgrundlag. De danske erhvervshavne er simpelthen blevet bedre til at optimere deres drift og få flere kunder, og der er mere gods over kaj med højere værdi, forklarer Gitte Lillelund Bech, direktør Danske Havne.

Hun nævner, at der i 2014 er identificeret en 5 procents stigning i containertrafikken, hvilket er udtryk for, at det er højværdigods i containere, der stiger, mens der langes mindre traditionelt bulk som kul ud over havnekanten.

Fald i færgetrafikken
Færgegods på indenrigsfarten er faldet med 17 procent sammenlignet med 2013, og udenrigsfarten er faldet med 3 procent - en væsentlig forklaring på faldet i godsmængderne.

Nedgangen kan også tilskrives eftervirkninger af lukningen af Kattegatruten, krigen i Ukraine og den efterfølgende handelskrise med Rusland, da flere danske erhvervshavne håndterer gods, der enten kommer østfra eller skal østpå.

2014-godsomsætningstal for alle havne i Danmark bliver offentliggjort af Danmarks Statistik den 27. maj 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109