23948sdkhjf

Aflæsning af lastbiler er farligt

Sikkerhed: Arbejdstilsynet tjekkede i sidste uge 114 lastbiler og kan konstatere, at det især kniber med sikkerheden ved læsning og pålæsning.
Arbejdstilsynet tjekkede sikkerhed ved vejgodstransport på aktioner den 17. og 19. marts, og det største problem viste sig at være faren for, at chauffører bliver påkørt af andre trafikanter under aflæsning.

Ulykker med påkørsel fra andre arbejdskøretøjer og biler under aflæsningen er blandt de fem mest udbredte arbejdsulykker i vejgodsbranchen med langt sygefravær til følge.

- På vores aktion så vi desværre for mange eksempler på, at der ikke er tilstrækkeligt fokus på sikkerheden ved af- og pålæsning. Det er helt klart noget, der kunne være mere fokus på i branchen, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet Lene Teilberg.

Under aktionen besøgte Arbejdstilsynet 62 vognmandsvirksomheder, heraf fik 26 reaktioner. I alt blev der ført tilsyn med læsning/aflæsning af 114 lastbiler, hvilket resulterede i 31 reaktioner.

Arbejdstilsynet vil nu vurdere, om aktionen skal følges op med flere aktioner.

Undgå ulykker, tag følgende forholdsregler:
• Vælg et aflæsningssted, hvor der ikke er fare for at blive påkørt af andre trafikanter. Undersøg forholdene for aflæsning ved nye og ukendte kunder.
• Hold afstand til trucks og andre trafikanter m.v.
• Bak ind og kør forlæns ud, brug ’vinkemand’ til at guide chaufføren eller forsyn køretøjet med bakkamera eller lignende.
• Spørg ind til færdselsregler på ukendte lagre og terminaler – også til de uskrevne.
• Brug synlig refleksbeklædning, hvis det ikke kan undgås at læsse på et trafikeret sted.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11