23948sdkhjf

Ancotrans: Udenlandske chauffører skal have det bedre

Ancotrans er klar til at investere i bedre forhold på for de 200 udenlandske chauffører, firmaet samarbejder med.
- Udenlandske chauffører skal ikke lave mad på toiletter eller i bagrummet af store containere, fastslår fastslår Anne Kathrine Steenbjerge, direktør for transportfirmaet Ancotrans, over for Fredericia Dagblad.

Ancotrans samarbejder med 400 vognmænd, heraf kommer godt halvdelen fra Østeuropa. Og Anne Kathrine Steenbjerge mener at have et ansvar for de chauffører, der ofte holder til i området på Fredericia Havn. Til avisen siger hun, at Ancotrans er klar til at investere i bedre bad- og køkkenforhold på havnen. I Aarhus har havnen allerede faciliteter som bad, køkken, vaskemaskine og toiletter til fri afbenyttelse.

- Vi er netop nu i dialog med Aarhus Kommune, Aarhus Havn og forskellige interesseorganisationer for at drøfte, hvordan vi kan gøre tingene bedre. Også politiet har været inviteret. Det vil jeg gerne tage initiativ til også kan ske i Fredericia, siger Anne Kathrine Steenbjerge til dagbladet.

Men hun får ikke umiddelbart opbakning fra de faglige organisationer 3F Transport og ADP, der mener det er de pågældende vognmænds ansvar, og altså ikke noget, der bør have så høj prioritet for Ancotrans. Tværtimod mener formand for 3F Transport, Steen Wrist Ørts, at tiltag af denne karakter øger muligheden for social dumping.
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094