23948sdkhjf

Travlhed hos K. Hansen Transport

Vejen-virksomheden opruster både materiel og medarbejderstab.
Der er forårstravlhed i luften hos K. Hansen Transport i Vejen. Derfor søger virksomheden netop nu 8 nye chauffører til almindelig distributionskørsel samt kranføring. Samtidig investeres i 5 helt nye lastbiler til distribution. Og det er ikke unormalt, at aktivitetsniveauet topper på denne årstid.

- Sådan er det stort set hvert år - vores beskæftigelse topper ved påske og varer frem til jul, fortæller direktør i K. Hansen Transport, Jakob Wiborg Hansen.

Investeringerne i år er dog en anelse mere beskedne i sammenligning med året før, uddyber han. Sidste forår trillede 11 nye biler ind i garagen, og det tal blev hen over året øget til 30 nye biler.

Når aktiviteten daler igen, sælges ud af den ældre vognpark, og udskiftningen af lastbilflåden er dermed med til at energioptimere til mere moderne og miljøvenlige biler, forklarer direktøren.

Tror på vækst
Virksomheden har ligesom så mange andre aktører i transportbranchen mærket til krisen og efterdønningerne heraf. Og selvom det er spændende at arbejde med optimeringer, er det også hårdt. Det lægger Jakob Wiberg Hansen ikke skjul på.

- Vi er udfordret på prisen og så er der rigtig mange om budet. Derfor er vi tvunget til at reducere vores omkostninger med 3-4 procent hvert år, og det er typisk ved at optimere internt, vi kan hente lidt. Det er de små marginaler, der tæller, forklarer Jakob Wiberg Hansen.

Det seneste offentliggjorte regnskab er fra 2013, hvilket viser et resultat på 985.284 kroner og en egenkapital på 13,2 millioner kroner. Målet er i år at nå en vækst på bundlinjen på 5 procent.

- Og der er da et stykke vej endnu, indrømmer direktøren, men mener i øvrigt ikke, at målet er urealistisk.

- Vi kigger hele tiden på, hvor vi kan spare penge. Det er både biler, enkeltopgaver, måder vi håndterer ting på, nye it-systemer, nye kpi-målinger for bare at nævne nogle af de indsatsområder, vi har haft. Sideløbende har vi gennemført nogle organisatoriske ændringer og her i marts faldt sidste brik på plads i forhold til det team, der skal drive K. Hansen fremadrettet, så jeg er fortrøstningsfuld for fremtiden, slutter direktøren.

Jakob Wiborg Hansen er fjerde generation i virksomheden, der har rødder tilbage til 1896. Han tiltrådte officielt som direktør pr. 1 januar 2013 efter et planlagt og glidende generationsskifte.

Virksomheden beskæftiger cirka 130 medarbejdere og råder over 65 egner lastbiler. Dertil har man et 25.000 m2 stort lagerhotel og en 4.000 m2 terminal i tilknytning til virksomhedens adresse i Vejen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078