23948sdkhjf

Utraditionel fragtmands-fusion

Danske Fragtmænd-firmaet Bach & Pedersen Fragt A/S har købt 50 procent af Auning Transport ApS.
Umiddelbart rimer distribution af stykgods ikke på trætransport, men Bach & Pedersen Fragt og Auning Transport ser et stort potentiale i fusionen.

Auning Transport, der primært transporterer råtræ, blev stiftet i 2010. Forretningen har løbende vokset sig større og tæller i dag 15 chauffører, men administrativt har direktør Brian Graff været ene mand på kontoret på hjemmeadressen ved byen Floes mellem Auning og Randers. Det betød dagligt mange forskellige arbejdsopgaver - lige fra bogføring til disponering.

- Salget til Bach & Pedersen Fragt handler ikke om økonomi, men om mindske mit store arbejdspres som selvstændig, siger Brian Graff, der de sidste fem år kan tælle sin afholdte feriedage på to hænder.

Fuldt fokus på driften
Valget for ham stod derfor mellem at ansætte hjælp i form af en bogholder eller finde en medejer til Auning Transport, der kunne klare det administrative i hverdagen. Brian Graff gik med sidstnævnte løsning, og Bach & Pedersen Fragt var ikke sene til at slå til, da Brian Graff tilbød dem medejerskab.

Den 1. april rykkede Brian Graff således til fragtcentralen i Randers på Engelsholmvej, hvor Brian Graff deler kontor med Bach & Pedersens Fragts administration, der tæller syv mand. Her sidder han som sideordnet direktør for Auning Transport sammen med Torben Bach, der også er administrerende direktør i Bach & Pedersen Fragt.

- Jeg er rigtig glad for denne her løsning. Jeg har bygget Auning Transport op fra bunden, og det havde jeg ikke lyst til at slippe. Nu kan jeg udelukkende koncentrere mig om den daglige drift af firmaet. Det gør, at jeg både kan højne personaleplejen og privat være mere for min familie, siger Brian Graff.

Gør brug af hinandens kompetencer
Torben Bach ser også et stort potentiale i medejerskabet:

- Fordelene ved denne aftale er, at vi gør brug af hinandens kompetencer. Vi er ikke bange for at prøve kræfter med et nyt område, når vi har Brians knowhow at læne os op ad. Med tilgangen af Auning Transports 13 skovbiler har vi en portefølje på 60 biler. Det giver stordriftsfordele på indkøbssiden og gør os mere konkurrencedygtige, siger Torben Bach og påpeger, at det er vigtigt at udvikle sig som virksomhed.

- Auning Transport er ikke en konkurrent til Bach & Pedersen Fragt og resten af Danske Fragtmænd-koncernen. Vores firma får derimod en bredere pallet af ydelser. Det giver vores forretning et ekstra ben at stå på, siger Torben Bach. Han nævner slutteligt, at Bach & Pedersen Fragt hverken vil ændre på Auning Transports medarbejdertab eller for den sags skyld skovbilernes rødgule farve.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078