23948sdkhjf

Posten dropper motorstøj og udstødningsgas i Roskilde

I regn og slud skal posten ud – og inden længe kommer det til at ske med en flåde af eldrevne postbiler i Roskilde.
Post Danmark har i flere år testet postomdeling med el-køretøjer med stor succes. Projektet i Roskilde bliver dog første gang, at Post Danmark i et koncentreret område sætter så mange elkøretøjer ind.

I Roskilde kommer 20 nye el-biler til at køre på vejene som erstatning for dieseldrevne biler. Der indsættes også tre helt nye el-køretøjer kaldet Comarth, der er en lille el-bil, som kan erstatte kørsel med knallerter og biler.

I forvejen omdeles en stor del af posten i Roskilde med el-cykler. I testperioden vil 2/3 af de samlede antal kilometer blive kørt med elbil, elknallert eller elcykel.

- Vi er glade for det nye samarbejde med Roskilde Kommune, som er det første af sin slags, hvor en kommune satser så markant på en grøn postomdeling med elkøretøjer. Sammen med Roskilde Kommune vil vi sætte nye standarder for grøn logistik, og vise andre kommuner, at det på én gang kan være godt for både miljøet og for økonomien at satse på logistik og postomdeling med elkøretøjer, siger chef for produktionsudvikling i Post Danmark, Martin von Horsten.

Post Danmark har en stor flåde af elkøretøjer:
- 53 elbiler – heraf 2 i Roskilde. Der købes 25 mere i år, hvor af 20 placeres i Roskilde
- 6 Comarth (golfbilstørrelse). 3 placeres i Roskilde
- 100 2- og 3-hjulede elknallerter. 2 i Roskilde – det vurderes om der flyttes yderligere til Roskilde
- 1550 3-hjulede elcykler
- 300 2-hjulede elcykler
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094