23948sdkhjf

Fremgang for DSV-konkurrent

På trods af valutamodgang, går transportvirksomheden Panalpina frem i første kvartal 2015.
Det schweiziske transportfirma Panalpina, der er en af DSV-koncernens store konkurrenter, præsterer et bedre resultat fra driften i første kvartal 2015 på trods af valutamodgang. Valutamodgangen opstod som konsekvens af, at Schweiz valgte at droppe fastkurspolitikken, skriver Business.dk.

Omsætningen er faldet fra 1596 til 1503 millioner schweizerfranc, mens driftsresultatet før skat (EBIT) steg fra 24,5 til 25 millioner schweizerfranc.

- Med et økonomisk miljø, der er dårligere end ventet, og usikkerhed om udviklingen i olieprisen, er markedet vanskeligt at læse, skriver adm. direktør Peter Ulber, Panalpina, i regnskabsmeddelelsen.

Selskabets luftfragtdivision voksede med en procent, mens søfragten oplevede en vækst på fem procent. Logistikdivisionen, der gav underskud i første kvartal 2014, oplevede fremgang og præsterede et driftsresultat på 1,2 millioner schweizerfranc.

Mens driftsresultatet er bedre end sidste år, gemmer der sig en kedelig nyhed til ejerne af Panalpina i en note til regnskabet. Selskabet opbevarer sine likvide midler i euro, og på grund af schweizerfrancens styrkelse betyder det, at transportvirksomhedens kontantbeholdning påvirkes negativt, skriver Business.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191