23948sdkhjf

DTL på Kronborg: Sværdslag og en krammer

Uddrag fra debatten på DTL's valgmøde på Kronborg.
- Hold kæft! sagde Claus Hjort Frederiksen (V) og transportminister Magnus Heunicke (S) til hinanden og gav derefter hinanden en krammer for åben skærm på Kronborg.

Deres uenighed om social dumping i transportsektoren og den øvrige økonomi overlevede dog den kammeratlige omfavnelse.

V: Opsvinget går danskerne forbi
- Tre ud af fire udlændinge, der arbejder i Danmark, arbejder på en dansk overenskomst. Tre procent af godsmængden i Danmark transporteres ved udnyttelse af cabotagereglerne. Det store paradoks er, at det gryende opsving tilsyneladende går danske ledige forbi, sagde Claus Hjort Frederiksen (V).
Hertil svarede Magnus Heunicke: - Det er en tragedie, hvis vore jobåbninger udelukkende går til udlændinge, for vi har så mange - især unge færdiguddannede mennesker - der har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, sagde Magnus Heunicke.

DF: Vi skulle have strammet tidligere
Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti: - Regeringen kunne have strammet op tidligere på tolkningen af cabotagereglerne. Regeringen ikke skal være bange for at tage et sagsanlæg fra EU-kommissionen.

EL: Straf virker
Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten: - Vi kunne gøre meget mere for at bekæmpe social dumping, selv om denne regering skal have ros for at have taget hul på det i modsætning til den gamle. Straf virker! Derfor skal bøderne op. Det er et problem, at chauffører fra for eksempel Rumænien lever på vore rastepladser

SF: Mere kontrol, mere politi
Pia Olsen Dyhr (SF): - Det er ikke nok at lave klare regler for cabotage. Vi er også nødt til at kontrollere det og give bøder. Mere kontrol, mere politi og højere bøder!

R: Vi skal registrere virksomhederne
Socialminister Manu Sareen, Radikale Venstre.
- Vi skal arbejde videre med RUT (register over udenlandske tjenesteydere), nummerpladescannere og bøder. Det andet er EU-sporet, hvor Magnus Heunicke skal få et flertal med andre ligesindede lande. Det kan ikke løses uden EU, sagde

K: EU er for vag
Søren Pape Poulsen, Konservative: - Årsagen til misèren er en ufattelig vag formulering i EU-forordningen. Vi havde en fri og lige konkurrence, hvis den forordning bare var klar og tydelig, sagde

LA: Sænk skatten
Simon Emil Ammitzbøll, Liberal Alliance:
- Jeg vil ikke konkurrere om at lave lappeløsninger som nummerpladescanning, der bare er symptombehandling. En langsigtet løsning er at sænke skatten for virksomheder og medarbejderne, så vi får en lang bedre konkurrenceevne i forhold til udenlandske virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079