23948sdkhjf

Handelsflåden har aldrig været større

Rekord. De danske rederiers og den danskflagede handelsflådes valutaindsejling når nye højder.
Selvom hele det globale maritime
Skibsfarten i tal
Den samlede danskkontrollerede flåde er omkring 1.800 skibe, heraf opererer lidt over 1/3 – i alt 658 skibe under dansk flag. I 2014 satte de danske rederier for tredje gang rekord, ved at sejle 204,5 mia. kr. ind til betalingsbalancen.

Skibsfarten udgør dermed cirka 20 procent af den samlede danske eksport. Mere end to tredjedele af eksporten går til vækstmarkeder uden for EU.

Beskæftigelsen i ’Det Blå Danmark’, der udgøres af rederierne og den maritime sektor, udgør 107.886 personer.
marked er under pres, er det alligevel lykkedes de danske rederier at styrke den danskflagede handelsflåde, så den pr. april 2015 er større end nogensinde. Bruttotonnagen var i januar 2014 12,3 mio. bt, mens den i april 2015 udgjorde 14,6 mio. bt. – eller 16,6 mio. ton dødvægt (TDW).

- Bruttotonnagen er ingen garanti for større indtjening og flere danske arbejdspladser i rederierne, men det et godt fundament for indflydelse og udviklingsmuligheder, at Danmark stadig er en af verdens største flagnationer. Det betyder noget, når vi skal have resten af verden til at følge de høje danske standarder, og det betyder noget, når vi i disse valgkampstider taler med det politiske Danmark om søfartens rolle for dansk økonomi og vækst, adm. direktør Anne H. Steffensen, Danmarks Rederiforening.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11