23948sdkhjf

Fuld fart på godstransport på skinner

Økonomien er i bedring, og det forplanter sig til skinnerne. Transporten af gods på jernbane steg 15 procent i første kvartal af 2015, skriver DI.
Det kører for godstransporten på de danske jernbaneskinner. I første halvdel af 2015 blev der transporteret 2,3 mio. tons gods med tog - det er 15 pct. mere end sidste kvartal af 2014, og den største mængde siden 2013.

Hovedparten af det gods, som fragtes på jernbaneskinnerne, er transitgods, der er på vej f.eks. fra Tyskland via Danmark til Sverige eller retur.

28 procent af den samlede mængde gods på jernbane er rent dansk og er bl.a. tog med lastbiltrailere, der er på vej fra Carlsbergs bryggeri i Fredericia til Høje Tåstrup på Sjælland.

Øl og vand fra Jylland
To gange dagligt læsser Carlsberg 15 wagoner med lastbiltrailere. På kombi-terminalen i Høje Tåstrup kører trailerne af, bliver hægtet på en trækker og kører afsted til butikker, værtshuse og restauranter på Sjælland.

Beslutningen om at vælge skinner frem for landevej handler i første omgang om kroner og ører, siger national flåde og distributionschef Kaj Nielsen, Carlsberg Danmark:

- Vi har en klar driftsøkonomisk fordel ved at vælge jernbanen. Vi flytter dagligt 1.750 tons på skinner og sparer dermed landevejene for 30 lastbiler. Det er vores bidrag til at begrænse trængslen - og godt i et csr-perspektiv, siger han.

Trængsel på skinnerne
Den 1. juni udvidede Carlsberg sin trafik på skinnerne ved nu også dagligt at sende to fyldte fadølstankbiler afsted med tog fra Fredericia og to tomme retur fra Høje Tåstrup.

Den nationale flåde og distributionschef fortæller, at Carlsberg tydeligt mærker effekten af, at der nu generelt fragtes mere gods på skinner:

- Både Maersk og fragtfirmaerne er mere til stede, og der er et kapacitetsproblem. Vi er klart presset på f.eks. perrontid i Høje Tåstrup, og kan ikke længere købe os ind ad hoc på shuttelgodstoget fra Taulov, siger Kaj Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222