23948sdkhjf

ITD: Uklare regler for norsk mindsteløn

Norge har indført mindsteløn for transportområdet. Reglerne er fortsat uklare og risikerer at ramme de danske vognmænd, der kører i Norge, mener ITD.
Reglerne for den norske mindsteløn på transportområdet træder i kraft 1. juli 2015. Fremover skal al transport, der er bestilt fra Norge, aflønnes med 158,32 norske kroner i timen. Hertil kommer der diæter på 307 norske kroner pr. dag.

- For en dansk vognmand er det vigtigt at være opmærksom på, at der altid vil være tale om en dagsaktuel vekselkurs mellem danske og norske kroner, siger Maria Feldberg, der er jurist hos ITD. Bare inden for de sidste par uger har der været en kursdifference på +/- 3 danske kroner. Derfor svarer til et spænd på cirka 130-135 danske kroner.

ITD i kontakt med myndighederne

På trods af at de norske myndigheder nu implementerer loven, er der stadig mange uafklarede spørgsmål omkring fortolkninger og procedurer. ITD’s jurister har fulgt processen tæt og er i løbende kontakt med de norske myndigheder og norske transportorganisationer:

- Det her handler om kroner og ører for vognmændene, siger Maria Feldberg.

- Derfor er det vigtigt, at vognmænd, der har kørsler i Norge, holder sig informeret. Vores medlemmer kan gøre det på vores medlemsforum. Her har vi samlet de mest interessante spørgsmål med tilhørende svar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078